Depremzedeleri hem yağmurdan hem soğuktan koruyacak! Aileler yerleşmeye başladı

Kahramanmaraş depremi sonrası dünyanın dört bir yanından afet bölgesine yardımlar gelmeye devam ediyor. Kırgızistan tarafından ise yardım bölgesine Kırgız çadırları göndererek depremzedeleri sıcak tutmasını sağladı.

Depremzedeleri hem yağmurdan hem soğuktan koruyacak! Aileler yerleşmeye başladı

Kahramanmaraş Millet Bahçesi’nde depremzedelerin barınması için Kırgızistan Acil Durumlar Bakanlığı tarafından 120 adet çadır yollandı. Yağmur, kar ve güneşten etkilenmeyen özellikleriyle bilinen çadırlar 4 kişilik bir ailenin rahatça barınmasını sağlıyor.   

Depremzedeleri hem yağmurdan hem soğuktan koruyacak! Aileler yerleşmeye başladı - Resim : 1 

2 AİLE YERLEŞTİ

Çadırların üst kapakları açıldığında içerisine güneş de giriyor. AFAD'a yapılan başvuru sonrasında depremzedelere çadırlar tahsis ediliyor. Şu ana kadar 2 depremzede aile çadırlara yerleşti. Çadırlardan birine ailesiyle yerleşen Durdu Ayoğlu görevli bir Kırgızistan askerine sarılarak teşekkür etti. 

SICAK TUTUYOR

Kırgızistan Afet Bakanlığı yetkilisi Nurlan Şaripov, çadırları Türkiye için özel tasarlandığını belirterek, “En üstü kar ve su geçirmeyecek kalın branda şeklinde örtü yapıldı. Ortada polietilen bir kaplama ve son katmanda sıcak tutması için kalın keçe ve pamuk örtü bulunuyor. Ayrıca alt tabana da tahta kaplama yapılıyor. Güneşli havalarda da en üst çadır kapağı açılıyor ve çadırın içerisine güneş giriyor. Talep olduğu takdirde de çadır sayısını arttırabiliriz. 27 metrekare, 4 kişilik bir aile çok rahat kalabilir ve 15 kişiye kadar da insan çadırımızda kalabilir” dedi.