Derbi galibiyetinin ardından liderlik yarışına

Fenerbahçe - Beşiktaş derbisini sarı lacivertliler kazandı. Derbide galibiyeti getiren İsmail Kartal’ın oyun taktiği ve Fenerbahçe Fred’in geri dönmesiydi. Maç içinde tartışmalı pozisyonlar ve hakem kararları vardı.

Bence en dikkat çekilmesi gereken karar Edin Dzeko’nun gördüğü sarı kartı. Yeni kuralla birlikte artık hakeme itiraz etmeye sadece kaptanlar gidecekti. Atilla Karaoğlan sarı kartı verirken bu kuralı hatırladı mı bilemem ama Edin, Karaoğlan’a kaptanlık pazı bandını gösterdi.

Diğer tartışma konusu da VAR’ın müdahaleleriydi. VAR hakemi iki önemli pozisyonda Atilla Karaoğlan’ı uyardı ve pozisyonu izleme tavsiyesinde bulundu. VAR’ın müdahalesi sayesinde penaltı ve kırmızı karta doğru kararlar verildi. Atilla Karaoğlan, Fenerbahçe’ye dört, Beşiktaş’a ise beş sarı kart göstererek derbide toplam dokuz sarı kart gösterdi.

Derbinin istatistiklerine bakacak olursak Beşiktaş için iyi istatistik yok. İkinci yarı Beşiktaş’ın transfer yapması şart. Derbide iki oyuncuları da sakatlanarak çıktı. Derbi farklı skorla bitebilirdi.

Mert Günok derbide kritik kurtarışlar yaptı. İki defa Fenerbahçeli futbolcuyla birebir kalıp galip geldi.

AVRUPA TEMSİLCİLERİMİZ

Galatasaray, Kopenhag’la ikincilik için karşı karşıya gelecek. İki kulüp de aynı puandalar ve averaj farkıyla Kopenhag ikinci sırada yer alıyor.

Avrupa Konferans Ligi’ne dönecek olursak Fenerbahçe H grubunda liderken 6-1 Nordsjælland’a yenilerek liderliği kaptırdı. Fenerbahçe, Avrupa’da iki maç üst üste yenildi. Bu maçta yenilmesi durumunda gruptan çıkamama riski var. Altıncı hafta Spartak Trnava ile kozlarını paylaşacak. H grubunda bir puanı olan Trnava, Fenerbahçe’nin kendi evinde karşı karşıya gelecekler.

H Grubunda puan durumu:

Nordsjælland      10

Ludogorets          9

Fenerbahçe.        9

Spartak Trnava   1

Fenerbahçe’nin işi diğer iki kulübe göre daha kolay. Trnava son beş maçında dört defa yenildi, bir kez de berabere kaldı.

Puan tablosunda üç kulübün puanları birbirine çok yakın. Fenerbahçe maçı kazanması durumunda Spartak Trnava’ya fazla gol atıp, diğer maçta Ludogorets kazanırsa averaj farkıyla yeniden lider olabilir. Bu sadece bir olasılık.  Nordsjælland’ın kazanması durumunda, Fenerbahçe kazandığı takdirde grupta ikinci olacak.  Derbi galibiyetinin ardından yükselişini taçlandıran kanarya Avrupa’da da yükselişe geçme hedefinde. 

BEŞİKTAŞ’IN GİDİŞATI

Beşiktaş’ın derbide yenilmesinin ardından Avrupa’da iddiası kalmadı. Yönetimin ve hocanın değişmesinin takıma ve kötü gidişata hemen etki etmesi beklenemez. Beşiktaş, devre arasında takımı yeniden ayağa kaldıracak transferler yapmalı. Beşiktaşlı futbolcularda mental olarak düşüş var. Oyuncuların aynı anda sakatlanması derken aksilikler bu yıl Beşiktaş’ın peşini bırakmadı. Yönetimin kötü gidişata dur demek için ilk yapması gereken devre arasında doğru transferler yapması gerekir. Bu yıl Avrupa için geç olsa da Lig’de iddiasını sürdürmek için henüz geç değil.