Destici: Kendi hayatımdan örnek verdim, imkanı olanlar için söyledim

tv100’de yayınlanan Pazar Siyaseti programında tasarruf açıklaması dikkat çeken BBP lideri Mustafa Destici, "Kasaba gidip de 100 lira verip et almıyorum. Hayvan kestiriyorum" sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Destici, "Kendi hayatımdan örnek verdim. İmkanı olanlar için söyledim" dedi.

Destici: Kendi hayatımdan örnek verdim, imkanı olanlar için söyledim

tv100’de yayınlanan Pazar Siyaseti programında Pınar Işık Ardor'un gündeme ilişkin sorularına yanıt veren BBP lideri Mustafa Destici'nin tasarruf açıklamaları gündem olmuş, çokça tartışılmıştı. Destici, "Hayat pahalılığını iliklerime kadar hisseden bir insanım. Kasaba gidip de 100 lira verip et almıyorum. Kuzuyu ya da toplu bir hayvanı kestiriyorum. Oradan parçalayıp alıyorum" demişti.

Bu açıklamalarının ardından katıldığı farklı bir TV programında açıklamalarda bulunan Mustafa Destici, "Kendi hayatımdan örnek verdim, ben köylü çocuğuyum, halkın içinden geliyorum" dedi.

İşte Destici'nin konuya ilişkin açıklamaları;

"Şimdi ben köylü çocuğuyum, kalabalık bir aileyiz. 45 kişilik çekirdek ailemiz var. Kışın tükettiğimiz peyniri de tereyağı da köyden alıyoruz. Tükettiğimiz her şeyi kendimiz üretmeye çalışıyoruz. Kalabalık bir aile olduğumuz için kışa girerken gelenekleri devam ettiriyoruz. Kasaptan veya marketten aldığınızın yarısına mal edebiliyorsunuz. Bazı çevreler farklı noktalara çekmeye gayret ettiler. Milletin derdiyle dertlenmek olduğunu düşünmüyorum. Trol kadrosuna baktığımızda Millet İttifakı'nı oluşturan blokun yaptığını görüyorum. Yanlış algılamalara meydan verecek açıklamalar vermemek gerekiyor. Milletimiz bizi tanıyor. İmkan bulan herkesin üretmesi gerektiğini düşünüyorum. Geliri ne kadarsa o kadar insanımızın harcaması gerektiğini düşünüyorum. Sözlerim yanlış yerlere çekildi, algı operasyonu."