Detaylar belli oldu! Emekliye 461 TL

Türkiye Emekliler Derneği ve memur konfederasyonlarının son dönem gündeminde memurlar gibi emeklilerin de aile yardımından faydalanmaları var. Peki, aile yardımı ile birlikte SKK ve Bağ-Kur maaşları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Detaylar belli oldu! Emekliye 461 TL

Türkiye Emekliler Derneği ve memur konfederasyonlarının gündeme taşıdığı ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un koronavirüs salgını sürecinde çalışmalarının başladığını duyurduğu ekonomik tedbirlere ilişkin yapılacak reformlarda emeklilerin aile yardımı alması da masada. Aile yardımı almak isteyen emekliler, konunun KPDK ya da toplu sözleşmede konunun karara bağlanmasını bekliyor. Bu talep, aylık 461 lira ek gelirin yolunu açacak. 

Hem önümüzdeki ay yapılması beklenen Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısı hem de Ağustos'a gerçekleşecek toplu sözleşme, memurlar kadar emeklileri de heyecanlandırıyor. 

Memurlara, işçilere eş ve çocukları için her ay ödenen aile yardımının emekliler için de hayata geçirilmesi bekleniyor. Konu, hem Türkiye Emekliler Derneği hem de memur konfederasyonları tarafından gündeme taşındı.

2021 yılının ilk 6 ayı için memurlara çalışmayan eş için 376,83 lira aile yardımı ödeniyor. Çocuk yardımı da 0-6 yaş arası için 88,29, 6 yaş üstü için 42,45 lira. Eğer talepler hayata geçerse, bu ödemelerden emekliler de yararlanacak. Eşi çalışmayan, 6 yaş üstü 2 çocuğu olan bir emekli, aylık 461,73 lira aile yardımı alacak.