Ali Babacan'dan "Baykar" açıklaması! "Sözlerim çarpıtıldı"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, tepkilere neden olan Baykar'a yönelik ithamlarına açıklık getirdi. Sözlerinin çarpıtıldığını savunan Babacan, "Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz." ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'dan "Baykar" açıklaması! "Sözlerim çarpıtıldı"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın İHA/SİHA'larla ilgili "Bu proje de öyle hale getirildi ki yani bu çok kutsal, dokunulmaz bak. Dokunanı mahvederiz falan filan. Kusura bakmayın ya. Biz dokunacağız" sözleri siyasette tartışmalara neden olmuştu.

Konuyla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yapan Ali Babacan, sözlerinin çarpıtıldığını söyledi.

"GURURLAR YAŞATACAK ŞİRKETLERE DESTEK OLURUZ"

Yayınlardaki ifadelerinin açık olmasına karşın çarpıtıldığını dile getiren Babacan, "Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz. Savunma sanayi de dahil ülkemizdeki mevcut her projenin doğru olanlarını devam ettiririz, yanlış olanlarını düzeltiriz, eksik olanlarını tamamlarız. Savunma sanayinde de ülkemize gururlar yaşatacak pek çok şirkete destek oluruz." dedi.

ŞEFFAFLIK VURGUSU

"Bizim Ankara, Bursa, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Kocaeli ve diğer pek çok ilde yüksek teknolojiyle dünyaya üretim yapan muazzam firmalarımız var." diyen Babacan, "Bizim dünya çapında mühendisler yetiştiren üniversitelerimiz var. Hepsiyle gurur duyuyoruz." ifadelerini kullandı.

Babacan, eşitlik, hakkaniyet ve şeffaflıktan hiçbir şekilde vazgeçmeyeceklerini belirterek sözlerini şöyle noktaladı:

"Tüm sanayicilerimizle ilişkimiz aynı yakınlıktadır. Ne torpil ne kayırma ne de nepotizme geçit veririz. Ülkemizin sanayicilerine, mühendislerine, bilim insanlarına eşit şekilde destek olmaya, herkese fırsat tanımaya, Türkiye’nin yıldızını tıpkı 2002-2014 arasında olduğu gibi parlatmaya kararlıyız."