Devlet Bahçeli, İYİ Parti’den istediğini aldı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, eski yol arkadaşlarını istediği çizgiye çekmeyi sonunda başardı.

Nasıl mı?

Bahçeli, hatırlayacağınız üzere İYİ PARTİ’ye daha önce iki kez çağrı yapmış ve bir bakıma “Evinize dönün” demişti. Bahçeli’nin bu çağrıları yanıtsız kalmış, İYİ PARTİ yöneticileri “Biz yerimizden memnunuz” demişti.

Ancak bu kez öyle olmadı…

Bahçeli, “Evinize dönün” yerine “Komşu olalım’’ deyince İYİ PARTİ bu talebe kayıtsız kalmadı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 26 Ağustos’ta yaptığı konuşmada partiyi AKP ve MHP’nin yanına hizalamak için aklınca “usta’’ bir manevra yaptı. Akşener, ‘’Kimseyle ittifak yapmayacağız, seçimlere tek başımıza gireceğiz” diyerek, CHP’yle iş birliği yaptığı takdirde kazanabileceği belediyelerden vazgeçtiğini de göstermiş oldu.

Oysa ki; Akşener ve partisi CHP ile masaya otursa, yerel seçimlerde hem birçok belediyeyi kazanma hem de AKP ve MHP’yi geriletme şansı yakalardı. Akşener, bunun yerine ‘’Kaybet ve Kaybettir” stratejisini uygulayacağını ortaya koydu.

Bu stratejinin temel ayağı; CHP’ye kaybettirme, AKP ve MHP’ye kazandırma üzerine kurulu…

Henüz üç aydır milletvekili olan İYİ PARTİ İzmir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için arenaya çıkmasının ardından doğrudan CHP’li Tunç Soyer’i hedef alması ve Soyer’e yönelik ağır ithamlarda bulunması bunun basit bir örneği.

Keza; İYİ PARTİ Kurucular Kurulu Üyesi ve 27. Dönem Milletvekili Ayhan Erel’in tv100’de CHP’li İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik eleştirileri de aynı çizginin devamı…

Erel, belediyeyi eleştirmekle kalmıyor, “İzmir’i keşke bir dönem AK Parti yönetse’’ diyecek kadar da ileri gidiyor.

Türkiye seçim sürecine girdiğinde kim bilir daha neler göreceğiz…

Bu iki örneği bile hatırladığımızda başlıktaki tespitin ne denli haklı olduğuna eminim siz de katılacaksınız…

Sahi; sizce de Bahçeli İYİ Parti’yi kendisine komşu yapmadı mı?

Bahçeli, İYİ Parti’yi Millet İttifakı’ndan ayırmak ve CHP’yi yalnızlaştırmak istiyordu.

Bunu başardı…

Yaklaşık son üç aydır AKP’ye yönelik tek bir eleştirisi olmayan İYİ Parti, oklarını CHP’ye yönelterek Bahçeli’nin gösterdiği hedefe ateş ediyor.

İYİ Parti, sonunda Bahçeli’nin istediği çizgiye geldi.

AKP ve MHP kazanırken, İYİ Parti kaybetti. Bu çizgide gittikleri taktirde kaybetmeye de devam edecek…