Dikkat! Emekli promosyonu alayım derken bu detayları atlamayın!

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 42,35'lik zammın ardından banka promosyon ödemeleri ile alakalı yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Emekli vatandaşları bankalarının müşterisi yapmak isteyen bankalar, promosyon ve ek avantajlarla adeta birbirleriyle yarışıyor. Peki, bankalar emeklilere bu promosyonları verirken şartları neler? Sözleşmelerde dikkat edilmesi gereken noktalar ne?

Dikkat! Emekli promosyonu alayım derken bu detayları atlamayın!

Emekli maaşını farklı bir bankaya taşıyarak promosyon ücreti fırsatından faydalanmak isteyen emeklilerin sayısı her geçen gün daha da artıyor. Emekli maaşlarının yıllık 400 milyar lirayı bulması bankaların emekli müşteri portföyünü genişletme istediğini arttırırken promosyon ödemeleri ise bazı bankalarda 7 bin 500 lirayı buldu. Yüksek promosyon ödemeleri milyonlarca emeklinin yüzünü güldürse de emekli maaşını taşımak isteyenlerin dikkatli olması gereken bazı hususlar var. 

Dikkat! Emekli promosyonu alayım derken bu detayları atlamayın! - Resim : 1

Sabah’ta yer alan haberde verilen promosyon ücretinden faydalanmak için maaşını taşıyan emeklilerin, taşınmak istenen bankanın ürünlerini kullanması şartı da getiriliyor. Bu demek oluyor ki emekli müşterinin bankanın kredi kartını alması, kredi çekmesi gibi şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Emekliler yüksek promosyonun etkisinde kalarak detaylara dikkat etmediğinde şartları bilmeden direkt olarak kabul etmiş oluyor. 

Emekli maaşı bağlanan herkes bir banka seçerek promosyon almaya hak kazanıyor. Maaşın taşındığı bankadan promosyon almak için tek şart 3 yıllık taahhüt vermek dışındaki şartları kabul etme zorunluluğu yoktur. Ancak bankalar bu tür ürünlerini müşteriyle buluşturmak ve müşteri portfoyünü genişletmek için yüksek promosyon teklifi sunuyor. Bu noktada size sunulan sözleşmedeki maddeleri dikkatli bir şekilde incelemek gerekiyor. Banka promosyonunu aldıktan sonra daha cazip fırsat çıkarsa ve kişi bunu değerlendirmek isterse mevcut bankasından aldığı promosyon miktarını ödemesi gerekiyor. Promosyon iadesi, bankalar tarafından taahhüt sürenize göre hesaplanır. Kalan sürenin promosyonunu bankaya geri ödemek gerekiyor. 

Dikkat! Emekli promosyonu alayım derken bu detayları atlamayın! - Resim : 2

Ancak isteyen bankasını da değiştirebilir. 3 yıllık süre dolmasına rağmen eğer banka değiştirilemiyorsa bir önceki bankadan kredi kullanılmış olması sebebiyle olabilir. Kredi ödemesi bitene kadar banka değiştirilemez. Ancak yeniden promosyon alınabilir.