Dikkate almayanlara ceza üstüne ceza yağacak. E-faturaya geçmek için bugün son gün.

Türkiye'de milyonlarca iş verenin ve çalışanın kullandığı fatura, defter ve irsaliye gibi çok sayıda evrak için yeni bir düzenlemeye gidildi. Bu evraklar artık elektronik ortamda düzenlenip muhafaza edilecek. Dijital dönüşüm bugün resmi olarak başladı.

Dikkate almayanlara ceza üstüne ceza yağacak. E-faturaya geçmek için bugün son gün.

Gelir İdaresi Başkanlığının son düzenlemesiyle, yeni mükellef gruplarının da e-Faturaya geçmesi sağlanacak. Buna göre, brüt satış hasılatı 2022 yılı için 3 milyon lira ve üzeri olan mükellefler bugünden itibaren sektör ayrımı olmadan e-Faturaya geçmek zorunda olacak.

Gerek kendi siteleri gerekse de internet satış platformları üzerinden veya her türlü elektronik ortamda mal veya hizmet satışı gerçekleştiren mükelleflerden, 2022 yılı için 500 bin lira ve üzeri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) olanlar da bu zorunluluğa dahil edilecek.

SON TARİH 1 TEMMUZ

Gayrimenkul veya motorlu taşıt, inşa, imal, alım, satım veya kiralama işlemlerini yapanlar ile bu işlemlere aracılık faaliyetinde bulunan mükelleflerden, 2022 yılı için 500 bin lira ve üzeri brüt satış hasılatı (veya satışları ile gayrisafi iş hasılatı) olanların da 1 Temmuz'dan sonra e-Faturaya veya e-Arşiv faturaya geçmesi gerekecek.

EN AZ 2 BİN 200 LİRA CEZA KESİLECEK

Bu mükellefler, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren de e-Defter uygulamasına geçecek.