Diş hekimleri oral yolla cinsel ilişkiye girildiğini anlayabiliyormuş! Peki ama nasıl? Bilimsel adı bile var

TikTok'ta bir kullanıcı diş hekimlerinin oral yolla cinsel ilişkiye girildiğinde anlayabildiğini iddia etti. Bunun üzerine hekimlerden açıklama geldi.

Diş hekimleri oral yolla cinsel ilişkiye girildiğini anlayabiliyormuş! Peki ama nasıl? Bilimsel adı bile var

Oral yolla cinsel ilişkiye girildiğini diş hekimleri anlayabilir mi? Cevabı "Evet". Hatta bu durumun bilimsel adı bile var. Bir TikTok kullanıcısı bu iddiayı ortaya attıktan sonra herkes durumu merak etti. Bilimsel açıklama diş hekimlerinden geldi. Diş hekimleri oral yolla cinsel ilişkiye girildiğini nasıl anlar? İşte yanıtı...

"Peteşiler adı verilen kırmızı ya da mor noktalar oluşuyor"

TikTok kullanısıcına cevap diş hekiminden geldi.  "Bazen anlıyoruz. Peteşiler adı verilen kırmızı ya da mor noktalar oluşuyor. Fakat hasta çok küçük değilse ya da fiziksel taciz gibi bir belirti yoksa bu durumu önemsemiyoruz." dedi.

"Yakın bir zamanda yapıldıysa anlıyoruz"

Bir başka diş hekimi ise bu konudaki görüşlerini paylaşırken, doğru olduğunu dile getirdi.: "Tabii ki oral seksin ne zaman gerçekleştiğini anlayamayız. Ama yakın bir zamanda yaşandıysa, evet anlıyoruz. Bazı insanlar oral seks sırasında damaklarına zarar veriyorlar, ve biz de bunu görünce direkt anlıyoruz."

"Hiçbir hekimin hastasına bununla ilgili bir şey sormaz"

Buzzfeed ise gerçek bir görüş almak amacıyla Dr. Huzefa Kapadia'ya ulaştı ve 33 milyon izlenen video ile ilgili görüşlerini sordu.  Kapadia ise son günlerde bu soru ile sıklıkla karşılaştığını dile getirdi. Ve asıl nedeninin palatal (damaksı) peteşi olduğundan bahsetti. "Evet, buna palatal peteşi deniyor.  Damağınızı tahriş ediyorsunuz ve orada kırmızı ya da mor küçük noktalar oluşuyor." Kapadia bu bilginin birçok insanı gergin ettiğini fakat hiçbir hekimin hastasına bununla ilgili bir şey sormayacağını ya da söylemeyeceğini belirtiyor.