Dişi yunuslarla ilgili şaşırtan gerçek: Cinsel haz almaya yarayan...

ABD'de yapılan bir araştırma, dişi yunusların çalışan bir klitorise sahip olduklarını ve cinsel haz duyabildiği bilinen diğer türlerle benzerliklerinin bulunduğunu ortaya koydu.

Dişi yunuslarla ilgili şaşırtan gerçek: Cinsel haz almaya yarayan...

ABD'nin Massachusetts eyaletindeki Mount Holyoke Üniversitesi'nde görev yapan bilim insanları, dişi yunusların da tıpkı kadınlarda olduğu gibi çalışabilen klitorise sahip olduklarını keşfetti. Araştırma kapsamında elde edilen bulgular, şişe burunlu yunusların vajina girişinde bulunan klitorise benzer bir yapının çok sayıda duyu siniri ve erektil özelliğe sahip olduğunun fark edilmesine dayanıyor.

Current Biology dergisinde yayınlanan araştırma makalesinin yazarlarından Patricia Brennan, "Yunus klitorisi, dişilere haz verme fonksiyonunu yerine getirdiğini anlamamızı sağlayan çok sayıda özelliğe sahip" ifadelerini kullandı.

Yunusların son derece sosyal oldukları ve yıl boyunca sosyal bağlarını sürdürmek için cinsel ilişkiye girdikleri biliniyor. Yapılan yeni araştırmayla birlikte, dişi yunusların vajinalarında çiftleşme sırasında uyarılmayı mümkün kılacak bir noktada klitoris bulunduğu ortaya çıkmış oldu. Öte yandan, dişi yunusların burunları, yüzgeçleri ve kuyruklarıyla birbirlerinin klitorislerini uyardıkları iddiası da öne sürüldü.

 

Kaynak: Sputnik