Dışişleri Bakanlığı'ndan Filistin açıklaması

Dışişleri Bakanlığı İsrail'in Doğu Kudüs'teki yıkımlarını değerlendiren bir açıklama yayımladı. Açıklamada, "Kudüs’ün demografik yapısını değiştirmeye yönelik bu gibi eylemleri şiddetle kınıyoruz" denildi.

İsrail son dönemde Doğu Kudüs'te bulunan yerleşim alanlarını kanunsuz bir şekilde yıkmaya başladı. Sistematik olarak devam eden yıkımlar nedeniyle Filistin halkı sokaklarda yaşamak zorunda kalırken, Türkiye'den İsrail'e kınama geldi.

Dışişleri Bakanlığı son gelişmeler nedeniyle bir açıklama yaparak, "Kudüs’ün demografik yapısını değiştirmeye yönelik bu gibi eylemleri şiddetle kınıyoruz" dedi.

İsrail: Güvenlik tehlikesi oluşturuyor

İsrail'in işgali altında bulunan Doğu Kudüs'te bir süredir devam eden yıkımlar geçtiğimiz gün hız kazanmıştı. Filistinlilere ait evlerin 'güvenlik tehlikesi oluşturduğu' iddia edilerek yapılan yıkımlara çok sayıda asker ve polis katılıyor.

Dışişleri Bakanlığı'ndan Filistin açıklaması - Resim : 1Doğu Kudüs'ün Sur Bahir bölgesinde yer alan Vadi El-Hummus Mahallesi'nde devam eden yıkımlarda direnmek isteyen Filistin halkı, baskıcı İsrail rejiminin asker ve polisi tarafından engelleniyor. Öte yandan yapımı devam eden binalar için de harekete geçen İsrail, patlayıcı kullanarak bu binaları yok ediyor.

Tepkiler her geçen gün artıyor

İsrail'in yıkımı nedeniyle tepkiler her geçen gün artarken, Filistin Hükümet Sözcüsü İbrahim Milhim, İsrail güçlerinin işgal altındaki Doğu Kudüs'te Filistinlilerin evlerine yönelik başlattığı yıkımları "etnik temizliğin bir parçası" olarak nitelendirdi.

Hamas'tan İsrail güçlerinin Filistinlilere ait bazı evleri yıkmasına dair yapılan yazılı açıklamada ise, "İşgalci İsrail, toprağın asıl sahiplerini zorla yerlerinden ederek sistematik bir şekilde Kudüs'ün demografik yapısını değiştirmek istiyor. Yıkma girişimi tüm boyutlarıyla bir etnik temizliktir" ifadelerine yer verildi.