İTÜ'den Türkiye'nin göğsünü kabartan uluslararası başarı!

İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu Doç. Dr. Melike Erol Kantarcı, başarısıyla Türkiye'yi gururlandı. 2020 yılında “Distinguished Service Award” ödülü alan İTÜ mezunu Doç. Dr. Melike Erol Kantarcı, Kanada'nın en önemli Ar-Ge kurumlarından Vector Enstitüsü'ne üye olarak seçildi.

İTÜ'den Türkiye'nin göğsünü kabartan uluslararası başarı!

Türkiye'yi gurulandıran bu haberi İstanbul Teknik Üniversitesi, sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştı.

Yapılan paylaşımda, "Mezunumuz Doç. Dr. Melike Erol Kantarcı, yapay zekâ konusunda Kanada'nın en önemli Ar-Ge kurumlarından Vector Enstitüsü'ne üye olarak seçildi. 2020 yılında “Distinguished Service Award” ödülü alan mezunumuz dünyanın önde gelen araştırmacılarıyla birlikte çalışacak" denildi.

 Doç. Dr. Melike Erol Kantarcı, yapay zekâ destekli 5G ve 6G teknolojileri üzerine yoğunlaşıyor

2000 yılında Kanada Hükümeti’nin oluşturduğu kalıcı araştırma programıyla ülke genelinde araştırma yapan ve eğitim veren kurumlardan seçtiği 2.285 araştırma profesörü arasına girmeye layık görülen mezunumuz Dr. Melike Erol Kantarcı; kablosuz ağlar, 5G kablosuz haberleşme ve ağları, akıllı şebeke ve elektrikli araçlar, siber güvenlik, kablosuz sensör ağları, kablosuz enerji aktarımı ve sualtı sensör ağları alanlarında çalışmalar yürütüyor. Erol-Kantarcı, bilim ve teknoloji dünyasında kablosuz sistemlerde kaynak tahsisi, minimum gecikme ve ağların kendi kendine optimizasyonu ile çok yüksek hacimli veri işleme üzerine en son çalışmaları sayesinde, otonom araçların, akıllı şebeke teknolojisinin, kablosuz güçle çalışan sistemlerin ve sağlık hizmetleri için ağların geliştirilmesine katkıda bulunacak. Ayrıca kablosuz ağları da bir üst seviyeye taşımak için 6G teknolojisinin algoritmalarını tasarlıyor. Ottawa Üniversitesi Elektrik Mühendisliği ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Doç. Dr. Melike Erol-Kantarcı, aynı zamanda Ağa Bağlı Sistemler ve Haberleşme Araştırmaları Laboratuvarı’nın (NETCORE) direktörlüğünü üstleniyor.