Hafta sonu planı olanlar dikkat: Yeni gün için MGM'den 33 ile kuvvetli sağanak uyarısı

MGM tarafından 27 Nisan tarihli hava durumu raporu yayımlandı. Buna göre pazar gününden itibaren İstanbul da dahil olmak üzere 33 il için kuvvetli sağanak uyarısı yapıldı. Yağışların gelecek hafta da süreceği kaydedildi.

Hafta sonu planı olanlar dikkat: Yeni gün için MGM'den 33 ile kuvvetli sağanak uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Toroslar, İç Anadolu (Eskişehir), Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Osmaniye, Kahramanmaraş, Kastamonu, Karabük, Bolu, Düzce, Erzurum, Erzincan, Malatya, Adıyaman, Gaziantep ve Kilis çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. İç Ananadolu bölgesinde yer toz taşınımı beklenmektedir.

HAVA SICAKLIĞI: Marmara, Kuzey Ege ve Karadeniz kıyılarında mevsim normalleri civarında, diğer bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

UYARILAR

TOZ TAŞINIMI UYARISI: İç Anadolu'da yer yer toz taşınımı beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Hafta sonu planı olanlar dikkat: Yeni gün için MGM'den 33 ile kuvvetli sağanak uyarısı - Resim : 1