"Diva yorgun, ama..."

Bugün yıllar sonra uykusunu alabilmiş ve aklı baliğ bir şekilde ilk anneler günümü kutluyorum. Senelerdir hep veren eldim, bu sene nihayet alan el oluyorum.

6 yıl önce annelikle tanıştım. Ayvayı yediğimi söyledi, "Bu daha başlangıç mücadeleye devam" diye slogan atarak uzaklaştı.

Ben çocukken hatırladığım ilk anneler gününde 5 yaşındaydım ve annem kendisine hediye almamız için komşunun kızıyla bizi çarşıya göndermişti. Eve dekoratif bir tuzlukla dönmüştük. (Ama dekoratifti...).

Annemize hanedeki yerini, görev ve sorumluluklarıni hatırlatmak için bundan iyi bir hediye olamazdı.(Olsun ama dekoratifti...)

Zaten ütü, blander ve borcam bu yüzden icad edildi. İşte o tuzlukla eve gittiğimizde annemin mutluluktan gözleri dolmuştu.

Kendisine hediye alınması için organizasyon yapıp, komisyoncu vasıtasıyla çocukları hediye almaya gönderip, üstüne bir de para verip, sonunda da önüne konan tuzluğa sevinmenin annelik olduğunu ben bugün anlıyorum.

Zira bugün ben de bana hediye alması için kızımın cebine para sıkıştırdım. Hatta o parayı k.çı kırık iki oyuncak için hiç etmesin diye öbür cebine de rüşvet yapıştırdım.

Alacağı şeyin elsalı pullu mor bir makyaj çantası olacağına yemin edebilirim, ama ispat edemem. Çünkü 6 yıldır donumuza kadar herşeyimiz mor, pullu, payetli ve bir o kadar elsalı...

Olsun...Her şart ve koşulda önüme konanı gözyaşları ve sevinç çığlıklarıyla karşılayacağımdan eminim. Çünkü annelik biraz da bu...

Böyle bir sevgi için kalbin ne kadar küçük, böyle bir kalp için sevginin ne kadar sınırsız ve kabına sığmaz olabildiğini görüp şaşırmak annelik...

Kimseyi doğurmaya zorlamak değil niyetim, zira plazalarda duydugum sihirli birkaç cümleden biri, böyle bir dünyaya çocuk getirmenin bencillik olduğu.

Kusura bakmayın da verdiğiniz sosyal mesajları ekmek banarak yerim. Bir canlıya annelik edebilmek İnsan-ı Kâmil olma yolunda atılabilecek en sahi adım.

Kadını anne yapan tek şey doğurganlık olsaydı O vakit cami avlularından bebek sesleri yükselmezdi.

Bunun için doğurbilme yeteneği değil aslolan. Bir insan evladına annelik edebilmek, bir çocuk okutmak, bir masuma el uzatmak,onun en güvendiği insanı olmak da annelik vesselam...

Bugün birine annelik eden, buna niyet eden, gayret eden, sebat eden, aht eden bütün kadınları kucaklıyorum.

Sevgiyle sarıp sarmalanın, doyasıya sevin, sevilin... Ta ki bir gün ektiğiniz fidanlar ağaç olup sizi gölgesinde ebedi istirahate buyur edene kadar...