Diyarbakır'dan beklenen haber geldi... Şimdi sırada Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Malatya, Elazığ ve Tunceli'de

Sıcaklıkların birden bastırmasıyla beraber Türkiye’nin Diyarbakır ilinden beklenen haber geldi. Diyarbakır’da mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklığında termometreler 44 dereceyi gösterdi. Uzmanlar şimdi sırada Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Malatya, Elazığ ve Tunceli olduğuna dikkat çekti.

Diyarbakır'dan beklenen haber geldi... Şimdi sırada Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Malatya, Elazığ ve Tunceli'de

Yaz aylarının gelmesiyle beraber uzmanlar aylar öncesinden sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini ve bunaltıcı havaların hakim olacağını açıklamıştı. Beklenen haber Diyarbakır’dan geldi.

 Diyarbakır'dan beklenen haber geldi... Şimdi sırada Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Malatya, Elazığ ve Tunceli'de - Resim : 1

TERMOMETRELER 44 DERECEYİ GÖSTERDİ

 Diyarbakır’da, Meteoroloji 15’inci Bölge Müdürlüğü hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini açıklarken, termometrelerde gösterge 44'e çıktı. Uzmanlar şimdi sırada Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Malatya, Elazığ ve Tunceli olduğuna dikkat çekti.

Diyarbakır'dan beklenen haber geldi... Şimdi sırada Şanlıurfa, Mardin, Gaziantep, Malatya, Elazığ ve Tunceli'de - Resim : 2

Kentte yaşayanlar, sıcaklığın etkisinden korunmak için gölgelik alanları tercih ederken, çocuklar da süs havuzlarına girerek serinledi. Sur ilçesinde bulunan tarihi Anzele Parkı'na çoğu ebeveynleriyle gelen çocuklar süs havuzuna girerken, aileleri de ağaçların altında onları izledi. Uzmanlar da özellikle güneş ışınlarının dik olduğu saatlerde zorunlu olmadıkça evden çıkılmaması yönünde uyarıda bulundu.