Diyarbakırlı Ramazan Hoca cinayetinde yeni gelişme! Sanığa müebbet hapis istemi

İstanbul Fatih'te sosyal medyadaki 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak tanımlanan Ramazan Pişkin, işlettiği çay ocağında, bıçaklanarak öldürülmüştü. Davada, sanık hakkında “Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Diyarbakırlı Ramazan Hoca cinayetinde yeni gelişme! Sanığa müebbet hapis istemi

'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Sanığın "kasten öldürme" suçundan müebbet hapisle cezalandırılması istendi. 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cerrahpaşa Mahallesi Kocamustafapaşa Caddesi'nde çay ocağı işleten Pişkin'in, 31 Ocak'ta iş yerinde uğradığı bıçaklı saldırıda öldürülmesine ilişkin tutuklanan Erkan Baykut hakkında yürüttüğü soruşturmayı tamamladı.

Cerrahpaşa Mahallesi, Kocamustafapaşa Caddesi'nde 31 Ocak'ta ortaya çıkan olayda, sosyal medyadaki 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca' olarak bilinen Ramazan Pişkin'in hastaneyle ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca sunulan iddianamede, 'Diyarbakırlı Ramazan Hoca'nın Yeri isimli iş yeri sahibi Ramazan Pişkin' Bıçakla yaralandığı ve tedaviyle kaldırıldığı bilgisinin edinilmesiyle soruşturmaya başlandığı anlatıldı.

İddianamede, Ramazan Pişkin'in hayatını kaybettiği, olayla ilgili görgü ifadelerinde görülen İbrahim Baştürk'ün elinde bıçaklanan bir erkeği görüldüğü, çay ocağını kontrol ettiğinde Ramazan Pişkin'in yaralanmış şekilde yerde görülenne günlük ifadelerine yer verildi. Olayla ilgili yapılan kamera araştırmasında, şüphelinin belediye otobüsüne bindiği, Beyoğlu Bahariye Caddesi'nde bulunan İplikçi otobüs durağında indiği, İstiklal Mahallesi, Hacı Hüsrev Caddesi'nde doğru hareket ettiğinin tespit edildiği kaydedildi. İstiklal Mahallesi, Sebilci Sokak 16 numarada tespit edilen şüpheli Erkan Baykut'un evin odasında saklandığı sırada yakalandığı bilgilere yer veridi.

ÖNCE TAŞ FIRLATMIŞ!

İddianamede, şüpheli Baykut'un ifadesinde, maktul Ramazan Pişkin'i tanımadığını, Saboor Muradı ismiyle şöhretli kişi zannettiğini, bu kişinin de şeytan, cinsel istismarda bulunan biri olduğunu, kendisinin oynadığını ve 2021 yılından bu yana büyüdüğünü iddia etti. Olaydan 2 ay kadar önce kardeşlerinin iş yerine 5 dakika mesafede Ramazan Hoca'nın Yeri kayıtlı iş yerinde Ramazan Pişkin'i kayıtlı olduğunu söyleyen şüpheli Baykut, dışarıdan gidip konuştuğunda kendisi ilk başta iyi bir hoca olarak oturum açtı, ancak sohbetin devamında bu şahsın aslında Saboor Muradı oldu anladığını, bunun üzerine Saboor Muradı'nın geçmişte yaşadığı zararları hatırladığını, olay günü taş fırlattığını, Pişkin'in üstüne gelmesiyle kendisine zarar verdiğiyle bıçaklayarak yaraladığını ve kaçtığını söylediği belirtildi.

"KASTEN ÖLDÜRME" SUÇUNDAN MÜEBBET HAPİS CEZASI ALMASI TALEP EDİLDİ

Olayda kullanılan bıçak, 1 hafta önce satın alma süresi boyunca devam eden Baykut'ta 2 Şubat 2024'te tutuklandı. Cinayet Büro Amirliği tarafından yapılan açıklamada, şüphelinin daha önce olay yerinde görüldüğü belirlendi.

İncelemede fazla sayıda telefon numarasının tespit edildiği, HTS kayıtlarında şüpheli bir tespit yapılmadığı da iddianamede yer aldı. Ramazan Pişkin'in sahiplerinin şikayetçi olarak yer aldığı iddianamede, şüpheli Erkan Baykut'un "Kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezası alması talep edildi. Tutuklu şüpheli, 27 Haziran'da İstanbul 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak.

AKIL SAĞLIĞI ARAŞTIRILACAK

Öte yandan mahkeme, şüpheli Baykut'un hastalığının ortaya çıktığı tarihte akıl sağlığının yerinde olup olmadığının belirlenmesi için Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına karar verdi. Mahkeme, şüphelinin daha önce de psikolojik tedavi alıp almadığının belirlenmesi için tüm tıbbi evraklarının istenmesine karar verdi.