Doç. Dr. Veysel Kurt: Arınç'ın açıklamalarını hiç kimse kişisel olarak algılamıyor

tv100'de yayınlanan Çağla Atlı ile 10'dan 12'ye programında konuşan Doç. Dr. Veysel Kurt, ''Bülent Arınç’ın kendi kişisel görüşünü açıklaması bir yanıyla anlaşılabilir bir şey. Fakat hiç kimse bu açıklamaları kişisel olarak algılamıyor'' dedi. Kurt, programda dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu.

Doç. Dr. Veysel Kurt, Çağla Atlı ile 10'dan 12'ye programına konuk olarak, Bülent Arınç'ın Kavala ve Demirtaş'a özgürlük tartışması hakkında çarpıcı yorumlarda bulundu.

Gündemin tartışıldığı bugünlerde evet Bülent Arınç’ın kendi kişisel görüşünü açıklaması bir yanıyla anlaşılabilir bir şey. Fakat hiç kimse bu açıklamaları kişisel olarak algılamıyor. Bülent Arınç’ın bir pozisyonu var.

''Demirtaş bırakılabilir, Kavala’ya hayret ediyorum''

Gündemin tartışıldığı böyle bir dönemde evet kişisel görüşlerini açıklayabilir ama bu kadar adalete gölge düşürecek şekilde ve herhangi bir hukuki bir konuda yeterince açıklama yapmadan ‘’Demirtaş bırakılabilir, Kavala’ya hayret ediyorum’’ gibi kamuoyunu yönlendirecek veya kamuoyunda tepki yaratacak açıklamaları ben çok olumlu bir şey olarak görmüyorum.

Eğer ‘’Selahattin Demirtaş, serbest kalabilir’’ bu bir tahmin ise arkasını getirip açıklaması gerekiyor neden serbest kalabileceğini. Eğer bu siyasi bir pozisyon ise o zaman hakikaten herkesin aklına Yasin Börü geliyor.

Çukur kazdığı dönemler de ‘şanlı direniş’ olarak nitelendiren Selahattin Demirtaş

Bu işin hesabını kim verecek? İşte çukur döneminde PKK’nın doğu illerimizde, ilçelerimizde çukur kazdığı dönemler de ‘şanlı direniş’ olarak nitelendiren Selahattin Demirtaş’ın bir şekilde bunun hesabını nasıl vermesi gerektiğine dair de bir şey söylemesi gerekiyor.