Doğa işte bu yüzden çok ilginç... Doğanın renkli canlısı ölümün geldiği anda ilginç bir şey yaptı. Herkes şaştı kaldı

Doğa işte bu yüzden çok ilginç. Doğanın renkli canlısı, belgeselciler tarafından ölüm anında kayda alınırken dünya çok ilginç bir ana tanıklık edecekti. Belgeselcilerin bile daha önce görmediği bir şey yaşandı. Yumurtalarını toprağın altına gömdükten sonra hemen orada can vermeye başlayan bukalemunun ölürken yaşadığı renk patlamaları, belgeselciler ile birlikte herkesi şaşkına çevirdi.

Dramatik yeni görüntülerde, ölüm sancıları çeken bir bukalemun çarpıcı renklerle patladığı görüldü. Araştırmacılar, hızlandırılmış fotoğrafçılık kullanarak sürüngenlerin kısa ömrünün renkli son birkaç saatini ve bu süre içinde meydana gelen dikkate değer değişiklikleri yakaladı. Labord'un bukalemunu, Madagaskar'ın batısındaki Kirindy Ormanı'nda çekildi.

Doğa işte bu yüzden çok ilginç... Doğanın renkli canlısı ölümün geldiği anda ilginç bir şey yaptı. Herkes şaştı kaldı - Resim : 1

EN KISA YAŞAM SÜRELERİNDEN BİRİNE SAHİP

Bu tür, dört ayaklı omurgalılar arasında bilinen en kısa yaşam sürelerinden birine sahiptir ve yumurtadan çıktıktan sadece dört ila beş ay yaşamaktadır; Yumurtanın içinde gelişmek için yaklaşık 8 veya 9 ay geçirirler. Bu dünyadaki yaşam sürelerinden daha fazladır. Bir belgesel için o anları kayda alanlar, dişi Labord'un bukalemununun yumurtalarını bırakmasını ve onları yaklaşan kurak mevsimin etkilerinden korumak için onları kumla kaplamasını izlediler. Belgeselin yapımcısı, "Dişiler tüm enerjilerini yeraltındayken uzun kuraklıktan geçmesi gereken yumurtaları üretmeye harcıyorlar. Ellerinde çok az kaynak kaldığı için onları bıraktıktan sadece birkaç saat sonra ölüyorlar." dedi.

Doğa işte bu yüzden çok ilginç... Doğanın renkli canlısı ölümün geldiği anda ilginç bir şey yaptı. Herkes şaştı kaldı - Resim : 2

BİLİM İNSANLARI DAHA ÖNCE BUNU HİÇ GÖZLEMLEMEDİ

Ekip, bu az bilinen türün tüm yaşam döngüsünü yakalamayı umuyordu ve bir bireyin yavaşladığını ve soluyor gibi göründüğünü fark etti. Hızlandırılmış kamera kurdular ve iki saat sonra geri döndüklerinde bukalemunun ölü olduğunu gördüler. Ekipten birileri, "Kayıtları incelerken, filme aldıkları renkli görüntü karşısında hayrete düştük ve duygulandık; bu, bilim adamlarının daha önce vahşi doğada hiç gözlemlemediği bir şeydi." dedi. 

Doğa işte bu yüzden çok ilginç... Doğanın renkli canlısı ölümün geldiği anda ilginç bir şey yaptı. Herkes şaştı kaldı - Resim : 3

ÖLÜM SIRASINDA SİNİR SİNYALLERİ 

Bukalemunların derisi, nanokristaller içeren özel hücreleri genişletip daraltarak renk değiştirir; bu, ışığı yansıtma şeklini değiştiren bir süreçtir. Klipte bukalemunun derisi havai fişek gösterisi gibi parlıyor ve renk değiştiriyor. Belgeselciler, "Ölüm sırasında sinir sinyalleri iletilmeye ve cilt hücrelerinin şeklini değiştirmeye devam ederek, yakalanan kaotik teknik renk desenleri yaratıyor" dedi.

Doğa işte bu yüzden çok ilginç... Doğanın renkli canlısı ölümün geldiği anda ilginç bir şey yaptı. Herkes şaştı kaldı - Resim : 4

YUMURTLADIKTAN SONRA ÖLÜYOR

Dişilerin yumurtladıktan sonra öldüğü programlanmış ölümün bu aşırı hayatta kalma stratejisi, ahtapotlar ve güveler de dahil olmak üzere diğer birçok türde görülüyor. Labord'un bukalemunları arasında, tüm kaynaklarını üreme şansı için mücadele ederek harcayan erkekler de kurak mevsim gelmeden önce ölürler. Bu, yılın üçte ikisinde tüm popülasyonun yeraltında gömülü yumurtalarda yaşadığı anlamına gelir. Fabbri-Kennedy ve Raxworthy, "Yetişkinler kurak mevsimde hayatta kalacak şekilde evrimleşmedi" dedi.