Avrupa'da ve özellikle İngiltere'de artık herkes tarafından bilinen ve büyük bir efsaneye dönüşen "Kocaayakla" ilgili dikkat çeken yeni bir gelişme yaşandı.
Bir baba ve oğul ikilisi, 18 Mayıs'ta Michigan'daki Monroe County'de doğa yürüyüşünden sonra balık tutarken canavarın kalçasını gördüklerini iddia ettiler.
Edward Henry ve 12 yaşındaki oğlu, deneyimlerini Ohio merkezli Bigfoot Saha Araştırmacıları Örgütü (BFRO) ile paylaştı.
BATAKLIĞA 100 METRE KALA ONU GÖRDÜLER
İkili, Plum Creek'teki bir hapishanenin arkasında balık tutma noktası bulduklarında, "Bigfoot'un tüylü kıçı" onların evrenine girdi.
Henry, BFRO'ya şunları söyledi : "Bugün oğlumla birlikte saat 11:30 civarında yayla balık avlıyorduk. Dereden [Plum Creek] aşağı doğru yürüdük, dört köprüyü [demir yolu köprüleri] geçtik ve bataklığa doğru yöneldik.
"Bataklığa 100 metre kala köpek orada yatan bir şeyi korkuttu. Ağaçlar titriyordu. Bir geyik sürüsü olduğunu düşündük."
İkili, aldırış etmeden yaklaşık 200 metre daha yürüyerek dere yatağına ulaştıklarında, "sol taraftaki bir ağaçta hışırtı ve ağacın yere çarptığı büyük bir gürültü duydular".
Henry şunları ekledi: "Oğlum 'Aman Tanrım, bu neydi? Ayı kadar büyüktü ama gorile benziyordu!' dedi."
Soyadı, bu işte doğru sebeplerden dolayı bulunduğundan emin olmamızı sağlayan BFRO araştırmacısı Matthew Moneymaker, takip eden soruşturma raporunda ikiliyle telefonda ayrı ayrı konuştuğunu söyledi.