Doğada böyle bir vicdansızlık ne görüldü ne duyuldu. Çok değerli yumurtaları almak için uçurumdan böyle aşağı indi

Doğada böyle bir vicdansızlık ne görüldü ne de duyuldu. Son derece değerli Alaca şahin yumurtalarını izleyen gizli bir yaban hayatı kamerasına yakalanan adam, yumurtaları çalmak için özel bir ekipman kullandı. Beline bağladığı iple kendini sarkıtan adam, yumurtaları almak isterken yuvada bulunan yetişkin kuşu da panikletip kaçmasına neden oldu. Korunan yumurtaları çalma suçundan yakalanan adam, hapis cezasına çarptırıldı.

Doğada böyle bir vicdansızlık ne görüldü ne duyuldu. Çok değerli yumurtaları almak için uçurumdan böyle aşağı indi

Doğada böyle bir vicdansızlık ne görüldü ne de duyuldu. Son derece değerli Alaca şahin yumurtalarını izleyen gizli bir yaban hayatı kamerasına yakalanan adam, yumurtaları çalmak için özel bir ekipman kullandı. Derbyshire, Darley Dale, Lime Grove'dan Christopher Wheeldon, yumurtaları geçen yıl 23 Nisan'da ilçedeki Bolsover Moor Ocağı'ndan aldı. Bölge Yargıcı Stephen Flint, sanığın eylemlerinin acınası olduğunu söyledi. Güney Derbyshire Sulh Mahkemesi Pazartesi günü yaptığı duruşmada, yuvayı izleyen gizli bir yaban hayatı kamerasının Wheeldon'ı taş ocağından aşağıya inip yumurtalara ulaşıp alırken yakaladığını duydu.

Doğada böyle bir vicdansızlık ne görüldü ne duyuldu. Çok değerli yumurtaları almak için uçurumdan böyle aşağı indi - Resim : 1

KUŞ PANİK İÇİNDE KAÇTI

Mahkeme, birinden kendisini yukarı çekmek için yardım istediğini duyduğu için kendisine ikinci bir kişinin yardım ettiğini duydu ancak başka kimse tutuklanmadı. Derbyshire Polisi, Kraliyet Kuşları Koruma Derneği'nden (RSPB) müfettişlerin görüntüleri memurlara göstermesinin ardından Wheeldon'ı tanıdı. Görüntülerde, içinde üç yumurta olduğu sanılan bir yuvayı koruyan yetişkin bir kuşun panik içinde kaçtığı ve Wheeldon aşağıya inerken sıkıntı içinde bağırdığı görülüyor. RSPB, yumurtaların, kuşlar muhtemelen yurt dışına, esaret altında yetiştirildiği için satılmadan önce bir kuluçka makinesinde yumurtadan çıktığına inanıyor ki bu da yasaldır.

Doğada böyle bir vicdansızlık ne görüldü ne duyuldu. Çok değerli yumurtaları almak için uçurumdan böyle aşağı indi - Resim : 2

YAKALANAN ÜÇÜNCÜ VAKA

RSPB araştırmacısı Tom Grose, "Aslında bunlar aklanan kuşlar. Bu, her yıl gördüğümüz bir şey, şüpheli durumlarda yuvaların başarısız olması ve bu, son birkaç yılda kameraya yakaladığımız üçüncü vaka." dedi. Savunma avukatı Clare James, Wheeldon'ın eylemlerine cevap vermediğini söyledi. 34 yaşındaki Wheeldon, önceki duruşmada koruma altındaki bir yabani kuşun yuvasını rahatsız ettiğini ve yumurtalarını aldığını itiraf etmişti.

 Doğada böyle bir vicdansızlık ne görüldü ne duyuldu. Çok değerli yumurtaları almak için uçurumdan böyle aşağı indi - Resim : 3

KORUNAN YUMURTALAR

Ayrıca polise teslim olmadığını, daha erken ortaya çıkması ve bir dizi hırsızlık suçundan dolayı mahkeme tarafından kefaletle serbest bırakıldığını da itiraf etmişti. Bölge hakimi cezayı verirken, "Görünüşe göre kuşlar bile hırsızların elinde değil. Bunları sadece yumurta olarak düşünebilirsiniz ama korunuyorlar. Bu, yapılması içler acısı bir şeydi." dedi.

Doğada böyle bir vicdansızlık ne görüldü ne duyuldu. Çok değerli yumurtaları almak için uçurumdan böyle aşağı indi - Resim : 4

İMHA EDİLMESİNİ EMRETTİ

Ayrıca Wheeldon'ın yumurtaları almak için kullandığı ekipmanın da müsadere edilmesini ve imha edilmesini emretti. Derbyshire Polisi kırsal suç ekibinden PC Emma Swales şunları söyledi: "Bırakın cezayı, mahkumiyet kararı bile pek sık almıyoruz, bu nedenle bu bizim için çok olumlu. Derbyshire bu konuda sıcak bir nokta."