Doğada bu canlıyı canlı gözlerle hiç göremezsiniz. 700 kilo ile 900 kilo arasında değişiyor. 1000 kilo olanı da var

Doğanın asil canlısı olan atların bu türünü daha önce gördünüz mü? Doğada onun gibisini canlı gözlerle görmek neredeyse imkansız. Dünya üzerinde Belçika atları, kadar güçlü ve kaslı bir yapıya sahip değil.

Doğada bu canlıyı, canlı gözle görmek neredeyse imkansız. Dünyada sadece küçük bir bölgede yaşayıp büyüyorlar. Kısa bacakları ve kaslı gövdeleriyle dikkat çeken Belçika atları, dünya üzerinde en güçlü atlardan bir tanesi olarak biliniyor. Ağırlıkları 700 kilo ile 900 kilo arasında değişien Belçika atlarının 1000 kiloya kadar çıkabildiği söyleniyor. 

Doğada bu canlıyı canlı gözlerle hiç göremezsiniz. 700 kilo ile 900 kilo arasında değişiyor. 1000 kilo olanı da var - Resim : 1

YAYGINLIK GÖSTEREMEDİ

Belçika atı, Felemenklerle özdeşleşen ve bir Orta Çağ atının soyundan gelen, ağır yük özelliğindeki at. Atın soyu oldukça eskilere dayanmasına rağmen genel olarak 1880 sonrasında geliştirilip besiciliği yapıldı. 1866'lı yıllarda Amerika Birleşik Devletleri'ne götürülen Belçika atı genel olarak Fransızların Percheronları kadar tanınıp yaygınlık gösteremedi.