Doğada bu canlıyı görmek neredeyse imkansız. Rengarenk görüntüsüyle herkesi büyülüyor. O ülkede kayda alındı

Doğada bu canlıyı görmek neredeyse imkansız ancak çok nadir de olsa kameralara yakalandı. Rusya'nın kuzeyinde su altı kamerasıyla kayda alınan deniz meleği, rengarenk görüntüsüyle herkesi büyüledi.

Dünyanın en nadir canlılarından biri olan deniz meleği, görenleri kendisine hayran bırakıyor. Şeffaf, renkli görüntüsü ve kanat gibi görünen yüzgeçleriyle büyüleyici bir canlı olan deniz meleği, Rusya'nın kuzeyinde kayda alındı. Bir deniz canlısı olan deniz meleği, aynı zamanda hem dişi hem de erkek üreme organlarına sahip canlılardan bir tanesi olarak biliniyor. 

Doğada bu canlıyı görmek neredeyse imkansız. Rengarenk görüntüsüyle herkesi büyülüyor. O ülkede kayda alındı - Resim : 1

YÜZME KANATLARI VAR

Deniz meleği (Clione limacina), okyanusun hem epipelajik (0–200 m arasındaki derinlik) hem de mezopelajik (200–1000 m arasındaki derinlik) bölgelerinde yaşayan deniz gastropodları grubundan ve Clionidae familyasına ait küçük deniz salyangozudur. Dış yapısı tamamen şeffaftır bu sebeple bilim dünyasında Gymnosomata yani yunancada ‘Çıplak beden’ şeklinde isimlendirmiştir. Deniz meleklerinin vücutları jelatinimsi ve yarı saydamdır ayrıca gelişimleri esnasında kabukları kaybolmaktadır. Gonadları (cinsiyet organları) ve iç organları parlak turuncu-kırmızı renktedir. Peropoida adı verilen ve orta kısımlarında ön yüzlerinin kenarlarına bağlı benzersiz bir çift yüzme kanatları bulunmaktadır. Üç çift yanak konisi, bir radula ve ince kancalar bulunmaktadır. Bu özellikler, avı yakalayıp ağızlarına doğru çekerek tutmak için kullanılmaktadır.