Doğadaki bu hayvanı görebiliyor musunuz? Çok tehlikeli.. Yakında Türkiye'nin her yerinden fırlamaya başlayacak

Doğadaki bu hayvanı görebiliyor musunuz? Çok tehlikeli. Çok yakında Türkiye'nin her yerinden fırlamaya başlayacak. Isınan havaların ardından her delikten çıkmaya hazırlanan tehlikeli ve vahşi hayvan konusunda herkes çok dikkatli olsun.

Doğadaki bu hayvanı görebiliyor musunuz? Çok tehlikeli.. Yakında Türkiye'nin her yerinden fırlamaya başlayacak

Doğanın içinde gizlenmiş vaziyette duran o tehlikeli canlıyı görebiliyor musunuz? Çok tehlikeli. Yakında Türkiye dahil her yerde fırlamaya başlayacak. Havaların ısınması ile kış uykusundan uyanan ve toprak üstüne çıkan o canlı çok büyük risk oluşturuyor.

ÇINGIRAKLI YILAN İLE KARŞILAŞTI

Arizona yakınlarında bir yığın çalının içinde dolaşan çıngıraklı bir yılan ile karşılaşan genç bir adam yılanı fark eder etmez hemen onu görüntülemeye çalıştı. "Dave, Tucson yakınlarındaki bu evde ne buldu?" şirket Facebook aracılığıyla sordu . “Bu çok zor. Hatta onu doğru şekilde tanımlayan ilk kişiye ücretsiz bir RS tişörtü veriliyor."

Yılanı tespit etmek zordur ancak yılanın ne kadar iyi saklandığı göz önüne alındığında, türün belirlenmesi bir uzman dışında herkes için imkansız görünmektedir.Ancak Loren adlı bir takipçi, gönderi yayınlandıktan kısa bir süre sonra sürüngenin Mojave çıngıraklı yılanı olduğunu doğru bir şekilde tanımladı.

Pek çok kişi şaşkına dönmüştü, buna Jill adındaki bir takipçi de dahil ve şu yorumu yaptı: “O bahçede bir Packrat yuvası bulduğunu söylemeyi o kadar çok isterdim ki ama eminim ki orada bir yerde bir yılan vardır. Muhtemelen bir Elmas Sırtlı ama gözlerim o kadar da iyi değil.”

 

Doğadaki bu hayvanı görebiliyor musunuz? Çok tehlikeli.. Yakında Türkiye'nin her yerinden fırlamaya başlayacak - Resim : 1

AŞIRI DERECEDE TEHLİKELİ BİR TÜR

Bazıları yılanı fark etti ve tür olarak batı baklava sırtlı olduğunu tahmin etti ki bu hiç de şaşırtıcı değil.Mojave çıngıraklı yılanı, uzmanların onu batı baklava sırtlı yılanından ayırmasına yardımcı olan yeşilimsi renk tonu nedeniyle “Mojave Yeşili” olarak adlandırılıyor. Rattlesnake Solutions web sitesinde şunları belirtiyor: "Bu yılan aşırı derecede tehlikeli bir yılan olma ününe sahip, çünkü hızlı bir şekilde savunmaya geçiyor ve menzilinin birçok yerinde güçlü bir nörotoksin bulunuyor. Bu yılanların görülmesi halinde her zaman kaçınılması gerekir.”

Büyük Kanyon-Parashant Ulusal Anıtı, Mojave çıngıraklı yılanını "anıtta bulunan en zehirli yılan" olarak tanımladı ve şunu ekledi:"Sinir sistemine saldıran nörotoksinler ve kana saldıran hemotoksinler bakımından güçlü olan zehir, bu yılanı herkesin kaçınılması gerekenler listesinde üst sıralara koymalıdır."

 

Doğadaki bu hayvanı görebiliyor musunuz? Çok tehlikeli.. Yakında Türkiye'nin her yerinden fırlamaya başlayacak - Resim : 2