Doğanın en büyük vahşi hayvanın yaptığı hareket bilim insanlarını hayrete düşürdü! Kendi türünü yemeye başladı

Doğanın en büyük ve en vahşi hayvanları arasında yer alan hayvanın yaptığı hareket bilim insanlarını hayrete düşürdü. Kendi türünü yemeye çalışan yamyam timsahın görüntüleri büyük sansasyon yarattı.

Doğanın en büyük vahşi hayvanın yaptığı hareket bilim insanlarını hayrete düşürdü! Kendi türünü yemeye başladı

Doğanın en büyük ve en vahşi hayvanlarından birisi olarak kabul edilen bir timsahın yaptığı hareket bilim insanlarını adeta şoka soktu. Kendi türünü yemeye çalışan vahşi timsahın göstermiş olduğu bu enteresan davranış bilim dünyasında çok büyük bir sansasyona sebep oldu. 

''AĞZIYLA ONU İYİ KAVRAMIŞTI''

Golf arabasının korucusu olarak çalışan Philip Schrader , Palmetto Hall sahasında aracını sürdüğü sırada Beş sezon boyunca Hilton Head oyuncularının kurallara ve görgü kurallarına uymasını sağladı ama bu ay gördüğü kadar kaba bir şeyi hiç görmemişti: Bir timsahın başka bir timsahı yemesi.

Schrader, büyük timsahın yaklaşık 3 metre, küçük olanın ise yaklaşık 5 metre uzunluğunda olduğunu tahmin etti. Çifti ilk kez 13 Şubat'ta öğle saatlerinde, ikinci kez ise yaklaşık iki saat sonra aynı pozisyonda, küçük timsah hâlâ hayattayken gördü. Schrader, "Ağzıyla onu iyi kavramıştı" dedi. “Bir mücadele ya da başka bir şey varmış gibi görünmüyordu.”

 

Doğanın en büyük vahşi hayvanın yaptığı hareket bilim insanlarını hayrete düşürdü! Kendi türünü yemeye başladı - Resim : 1

''DOĞADAKİ BİRÇOK HAYVAN YAMYAMDIR''

Güney Carolina Doğal Kaynaklar Departmanı'nın timsah proje lideri Morgan Hart'a göre timsah yamyamlığı sivil bir davranış değil ama alışılmadık bir durum da değil. Diğer birçok hayvan da yamyamdır; örneğin tilkiler ve vaşaklar, ancak timsahlar daha görünür çünkü özellikle Hilton Head'de insanlarla yakın çevrede yaşıyorlar. Bu, Beaufort İlçesi sakinlerinin, diğer timsahlar ve beş yıl içinde üç yerel ölümle sonuçlanan insanlar da dahil olmak üzere hemen hemen her şeye saldıracak olan tepe yırtıcılarla bir arada yaşadığını hatırlatıyor .

Hart, daha büyük olan timsahın erkek olduğunu ve büyüklüğüne göre 25 ila 70 yaşları arasında olduğunu tahmin etti çünkü dişi timsahlar yalnızca 2,5 metreye ulaşabiliyordu. Daha küçük olan timsah genç olmadığından, muhtemelen "yırtıcılıktan başka bir şeyler de oluyordu." Hart'a göre, küçük timsahın yaralanmış olması, yemek yemeyi kolaylaştırması ya da daha büyük timsahın bölge için meydan okuması ve kavgaya neden olması mümkün.

Hart, yetişkinlerin boyu 1,80'den kısa olan yavruları yiyebileceğini açıklayarak, "Genellikle boyut açısından oldukça büyük bir fark vardır" dedi. Hart, büyük timsahın neden aktif olarak küçük timsahı yemediğine ilişkin olarak birkaç olasılık olabileceğini söyledi.

 

Doğanın en büyük vahşi hayvanın yaptığı hareket bilim insanlarını hayrete düşürdü! Kendi türünü yemeye başladı - Resim : 2