Doğanın hırçın çocuğu ona geldiğinde yürüyemiyordu bile. Sadece 20 gün tedavi etti. Bir anda ayağa kaldırdı

Kuzey Irak'ın Duhok kentinde evinde bir sürü aslan besleyen ve çevresi tarafından ''Aslan terbiyecisi'' olarak bilinen Diyarbakırlı vatandaş tedavi etmesi için ona getirilen yavru aslanı sadece 20 günde tedavi etti.

Doğanın hırçın çocuğu ona geldiğinde yürüyemiyordu bile. Sadece 20 gün tedavi etti. Bir anda ayağa kaldırdı

Kuzey Irak'ın Duhok kentinde yaşayan ve evinde bir sürü aslan besleyen  Diyarbakırlı işadamı Ahmet Akbey, Bağdat'tan ona getirilen yavru aslanı 20 günde sağlığına kavuşturdu. Yaralı ve kısmı felçli olan aslanı 20 günde tedavi eden Akbey çevresi tarafından 'Aslan terbiyecisi' olarak anılıyor. 

EVİNDE TAM YEDİ TANE ASLAN BESLİYOR

Aslan terbiyecisi Ahmet Akbey, Irak’ın kuzeyindeki Duhok şehrinde evinde beslediği aslanlarla tanınıyor. Bağdat'tan yaralı gelen aslan ile birlikte evinde beslediği aslan sayısı 7'ye ulaşan Akbey, aslanlarla kedi gibi oynuyor. Görenlerin yüreklerini ağzına getiren oyunlarla aslanlarla eğlenen Akbey, sevgi ile yaklaşılan her hayvandan aynı karşılığın görüleceğini söyledi.

 

Doğanın hırçın çocuğu ona geldiğinde yürüyemiyordu bile. Sadece 20 gün tedavi etti. Bir anda ayağa kaldırdı - Resim : 1

FELÇLİ ASLAN FİZİK TEDAVİ İLE SAĞLIĞINA KAVUŞTU

Bağdat Hayvanat bahçesinde kısmı felç geçiren ve başından yaralanan 15 aylık aslanın kendisine getirildiğini dile getiren Akbey, Duhok’ta aslan beslediği evinde ilaç ve fizik tedavi ile aslanı eski sağlığına kavuşturdu. Serum ve iğne ile aslanı iyileştiren Akbey, ”Bu aslan Bağdat’tan bize geldi. Geldiğinde başında yara ve vücudunda kısmı felç vardı. Hemen müdahalemizi yaparak serum ve iğnelerle tedaviye başladık. Bunun ardından arka ayakları için masaj ve hareketlerle fizik tedavi uyguladık. Geldiğinde yürüyemeyen ve kafes içerisinde getirilen aslan 20 günde ayaklandı. Bir süre daha tedavisine devam edeceğiz. Yaklaşık 15 gün sonra tamamen eski sağlığına kavuşacaktır” dedi.

Aslan terbiyecisi Ahmet Akbey, bir süre önce beslediği aslanlardan birinin hastalanması üzerine serum ve iğneli tedavi ile aslanı iyileştirmişti.

 

Doğanın hırçın çocuğu ona geldiğinde yürüyemiyordu bile. Sadece 20 gün tedavi etti. Bir anda ayağa kaldırdı - Resim : 2