Doğanın korkunç yüzüne bir bisikletçi yoldan geçerken tanık oldu. Çimlerin arasında dev yaratık rakibini yutuyordu

Doğanın korkunç yüzüne bir bisikletçi yoldan geçtiği esnada tesadüf eseri şahit oldu. Çimlerin arasında mücadelelerine şahit olduğu vahşi yaratıkları gördüğünde ne yapacağını bilemeyen adam hemen cep telefonu ile dehşet anını görüntüledi.

Doğanın korkunç yüzüne bir bisikletçi yoldan geçerken tanık oldu. Çimlerin arasında dev yaratık rakibini yutuyordu

Güney Florida'da doğada bisiklet sürdüğü esnada çimlerin arasında bir piton ve timsahı fark eden vatandaş ilk önce yapacağını bilemedi ardından hemen cep telefonunu çıkartarak kıran kırana mücadeleyi görüntüledi. Güney Florida'da timsahlar ile beslenen pitonların ilk defa av olduğunu gören adam şaşkınlıktan kala kaldı. Gözüne kestirdiği pitonu acımasızca avlayan timsah doğada işlerin nasıl tersine dönebileceğini herkese gösterdi. 

Olay,  20 Aralık Çarşamba günü, Everglades Ulusal Parkı'nın Köpekbalığı Vadisi bölgesinde yaşandı. Yaklaşık 3 metrelik bir timsahın kendi büyüklüğüne hemen hemen eşit büyüklükteki bir pitonu yutmaya çalışması ile başladı. 

İLK ÖNCE İKİSİNİNDE ÖLDÜĞÜNÜ DÜŞÜNDÜ

Yaban hayatı fotoğrafçısı Alison Joslyn tesadüf eseri bisikletiyle bölgeden geçerken çimlerin arasında devasa piton ve vahşi timsahı farketti. Joslyn pitonu ve timsahı farkettiğinde timsah çoktan devasa yılanın kafasını yutmuştu. Gördüğü manzara ile dona kalan Yaban hayatı fotoğrafçısı kısa süre iki hayvanında çoktan öldüğünü sandı. Ancak timsahın pitonu bütünü ile yutmak için yaptığı hamleyi fark edince yanıldığını anladı.  O anları anlatan Joslyn  , “Timsah çiğniyor ya da hareket ediyor gibi görünmüyordu, bu yüzden endişelendim. Sonra timsah nefes aldı ve bana baktı," dedi.

Joslyn McClatchy News'e bir telefon röportajında. "Heyecanlıydım. Pitonların Everglades'te yol açtığı yıkımın farkındayım ve onların pek avlandığını da bilmiyorum. Piton açıkça ölmüştü ama timsahın ya onu yutmak için acelesi yoktu ya da sorun yaşıyordu''

Fotoğrafları 20 Aralık'ta Florida Timsahları Facebook grubuyla paylaşıldı ; burada 108.000 üyeden birçoğu "bataklığın kralı"nı alkışladı. Bazıları sahneyi "Florida'nın en iyisi" olarak adlandırdı.

 

Doğanın korkunç yüzüne bir bisikletçi yoldan geçerken tanık oldu. Çimlerin arasında dev yaratık rakibini yutuyordu - Resim : 1

BURMA PİTONLAR GÜNEYDOĞU ASYA'YA ÖZGÜ

 

Uzmanlar, Burma pitonlarının Güneydoğu Asya'ya özgü olduğunu ancak Florida'ya egzotik evcil hayvan ticareti yoluyla getirildiğini söylüyor.

Florida Üniversitesi'ndeki araştırmacıların piton mide içerikleri üzerinde yaptığı araştırmalar, Güneybatı Florida Koruma Dairesi'ne göre, yılanların Güney Florida'da 24 memeli türü, 47 kuş türü ve üç sürüngen türünü yediğini ortaya çıkardı .Yetkililer, eyalette bulunan en ağır pitonun 2022'de ele geçirilen 215 pounder olduğunu söylüyor.

 

Doğanın korkunç yüzüne bir bisikletçi yoldan geçerken tanık oldu. Çimlerin arasında dev yaratık rakibini yutuyordu - Resim : 2