Ayda ve Elif Türkiye'nin umudu İzmir depreminin sembolü oldu

3 yaşındaki Elif Perinçek ve Ayda Gezgin Türkiye'nin iki mucizesi olarak tarihe geçti. İzmir depreminin sembolü olan küçük yavrular insanların gözlerinde mutluluk gözyaşları dolmasına sebep oldu. İşte İzmir depreminin sembol isimleri...

30 Ekim saat 14.51... Türkiye, İzmir'de meydana gelen depremle sarsıldı. Yıkılan binaların altından yardım çığlıkları duyulmaya başladığı ilk andan itibaren, tüm arama kurtarma ekipleri bölgeye sevk edildi ve 'bir can' için çalışmalar başladı.

Saatler ilerledikçe bölgeye daha fazla ekip ulaştı ve daha fazla bina enkazı tarandı. En dikkat çeken iki bina, Bayraklı ilçesindeki Rıza Bey Apartmanı ve Doğanlar Apartmanı oldu. Çok sayıda insanın enkaz altında kaldığı bilgisinin verilmesinin ardından ses dinleme ve enkaz kaldırma çalışmaları başladı.

Önce Elif bebek Türkiye'yi ağlattı

Doğanlar Apartmanı'nda yapılan çalışmalarda 65'inci saate gelindiğinde Türkiye'nin mutluluk gözyaşlarına boğulmasına sebep olan Elif'in itfaiyeci ağabeyinin parmağını tuttuğu minicik eliydi. Elif, sıkı sıkı tutunduğu hayat gibi tutmuştu kendisini kurtaran itfaiyeci ağabeyinin parmağını.

Kısa sürede enkaz altından çıkarılan minik yavru, hastanede tedavi altına alındı. Şu anda durumu çok iyi.

Elif, acil olarak kaldırıldığı Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesinde bir süre tutulduktan sonra bu sabah aynı hastanenin çocuk cerrahi servisine alındı.

Baba Oğuz ile enkazdan kurtarılan anne Seher, çocukları Elzem, Ezel ve Elif ile hastanede buluşmanın buruk mutluluğunu yaşadı çünkü oğulları Umut Perinçek'i aynı depremde kaybetti.

Ayda da Türkiye'yi sevince boğdu

Depremin üzerinden geçen 90 saatin ardından bir mucizenin daha yaşanabileceği ihtimali Elif sayesinde daha mümkün hale gelmişti. İşte o sırada Rıza Bey Apartmanı'nda bir ses duyuldu. 3 yaşındaki Ayda, kendisini arayan kurtarma ekibine cevap verdi ve hummalı bir çalışma başladı.

Bir saat sonra Türkiye, hatta dünyanın konuştuğu Ayda enkazın altından çıkarıldı. Tam 91 saat enkazın altında kalmıştı. Ayda hemen hastaneye kaldırıldı. Sağlık durumunun iyi olduğu açıklanan koca yürekli minik, hastane odasından tüm Türkiye'ye selam gönderdi.

Hastaneden Ayda'nın sağlık durumuna ilişkin gelen ilk haberler de sevindirici oldu. Ayda'nın enkazdan çıkarılırken çağırdığı annesi Fidan Gezgin ise depremde hayatını kaybetti.

İdil Şirin, İnci Okan, Günay Özışık...

14 yaşındaki İdil Şirin, 16 yaşındaki İnci Okan ve 15 yaşındaki Günay Özışık, depremden saatler sonra beton blokların arasından gün ışığına çıkarılarak hayata sıkı sıkı sarıldı.

Emrah Apartmanı'nın enkazından 58 saat sonra kurtarılan 14 yaşındaki İdil Şirin'in kurtarılmasıyla da büyük sevinç yaşandı.

Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesine kaldırılan İdil'in deprem nedeniyle sağlık sorununun bulunmadığı, ancak Kovid-19 tedavisi gördüğü biliniyor.

Rıza Bey Apartmanı'ndaki enkazdan 17 saat sonra çıkarılan 16 yaşındaki İnci Okan da Ege Üniversitesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Doğanlar Apartmanı enkazından 10 saat sonra çıkarılan 15 yaşındaki Günay Özışık ise enkaz altında çektiği cep telefonu görüntüleri ve yaşama azmi ile gündeme geldi.