Metres krizinde 1400 çıplak fotoğraf sızdı!

Doğum günü hediyesi olarak kendisine resmi metres ataması yapan kral artan protestoların hedefinde... Ülkede şimdi de kral ve metresine dair sızdırılan 1400'den fazla çıplak fotoğraf krizi yaşanıyor.

Metres krizinde 1400 çıplak fotoğraf sızdı!

Evlendikten sadece üç ay sonra, doğum günü için kendisine resmi metres ataması yapan ve koronavirüs pandemisinin vurduğu ülkesini, salgın sırasında bırakıp haremiyle Alpler'deki ultra lüks otele kapanan Tayland Kralı, son aylarda artan protestoların hedefinde.

Monarşi karşıtı öğrencilerin protestolar düzenleyerek doldurduğu sokaklar gazete manşetlerinde. Ancak Tayland'daki kriz bununla da sınırlı kalmadı. The Times'ın aktardığına göre, ülkede şimdi de sızdırılan 1400'den fazla çıplak fotoğraf krizi yaşanıyor.

Tayland'da sular durulmuyor. Uzun süredir monarşi karşıtı protestolara sahne olan ülkede, son olarak başkent Bangkok'ta hafta sonu bir protesto düzenlenmişti.

Siam Paragon alışveriş merkezinde gerçekleşen gösteride, Protesto liderleri Panusaya "Rung" Sithijirawattanakul ve Parit "Penguin" Chiwarak Reuters foto muhabirinin objektifine yansımıştı.

Kısa bluzlar giyen göstericiler, 20 Aralık'ta alışveriş merkezinde düzenlenen protestoda, Tayland Prensesi Sirivannavari'nin kendi adını taşuayn mağazasının önünde vücutlarına yazdıkları sloganları sergilemişti.

Geçtiğimiz haftalarda Taylandlı yetkililer, aralarında 16 yaşındaki bir öğrencinin de bulunduğu en az 35 protestocuyu kraliyet ailesini karalamakla suçladı.

Tayland Kralı'nı ve monarşiyi eleştirenlere 15 yıla varan ağır hapis cezaları öngören ceza kanununun 112. maddesi, son zamanlarda ülkede tartışma konusu oluyor.

Protestolar sürerken, Tayland bu kez bir başka skandalla dünya gündemini meşgul ediyor. Tayland Kralı'nın metresinin düşmanları, monarşi karşıtı aktivistlere kadının cinsel içerikli çıplak fotoğraflarını gönderdi.

Maha Vajiralongkorn'un metresi Sineenat Wongvajirapakdi'nin 2012 ve 2014 yılları arasında çekilmiş, çoğu çıplak olan 1000'den fazla fotoğrafı dağıtıldı.

 Gündeme bomba gibi düşen haber, geçen yıl hapse atılan Wongvajirapakdi'nin, milyarder Kral'ın haremine yeniden katılmak üzere hapisten çıkmasının ardından geldi.

Tüm askeri rütbelerini yitiren ve kendisini Kraliçe gibi konumlandırmaya çalışan metres, hükümdarın resmi karısı olan ülkenin kraliçesinin kuyusunu kazmakla suçlandı. Bu nedenle hapse atılan resmi metrese, kraliyet ve askeri unvanları geri verildi.The Times gazetesinin haberine göre, Sineenat'ın kendisi tarafından çekildiği düşünülen fotoğraflar, Tayland monarşisi hakkında eleştirel makaleler yazan İngiliz gazeteci Andrew MacGregor Marshall'a gönderildi.Fotoğrafları Taylandlı akademisyen Pavin Chachavalpongpun da aldı. Şu anda Japonya'da yaşayan Chachavalpongpun, monarşiyi eleştiren açıklamaları nedeniyle ülkesi Tayland'da adli kovuşturma ile karşı karşıya.

Metres krizinde 1400 çıplak fotoğraf sızdı! - Resim : 4

İngiliz gazeteci Marshall, Facebook hesabındna yaptığı açıklamada, "Görüntülerin çoğu kendi çektiği fotoğraflar ve onlarcası çok açık. Vajiralongkorn'a göndermek için bu açık fotoğraflarını çekmiş olması muhtemel görünüyor" ifadelerini kullandı.

Marshall, fotoğraflar hakkındaki yorumlarına şöyle devam etti: "Sineenat'ın uygunsuz görüntüleri, Vajiralongkorn'un resmi metresi olarak hremine dönüşünü sabote etmek amacıyla sızdırılmış."