Dolandırıcıların "kombi bakım servisi" yöntemi

Dolandırıcılar şimdi de “kombi bakım servisinden arıyoruz” yöntemiyle vatandaşları dolandırdılar. Kombi bakım servisinden bakım için gelen dolandırıcıyı apartmanın güvenlik kamerasına işte böyle yakalandı.

Her gün yeni bir dolandırıcılık hikayesine tanık oluyoruz. Vatandaşlar bu defa da “kombi bakım servisinden arıyoruz, kombinizin bakım zamanı gelmiş” denilerek dolandırıldı. 

Dolandırıcılar her geçen gün yeni bir yöntemle vatandaşın karşısına çıkıyorlar. Bu defa kullandıkları yöntem ise kombi bakım servisi oldu. Dolandırıcılara para kaptıranlardan biri de Küçükçekmece’de gazetecilik yapan Celal Karaali oldu. Karaali, "28 Mart günü kombi arıza yaptı. Sabah evden çıkarken hanım dedi ki servisi bir ara da gelip baksınlar. Tamam dedim unutmuştum o arada öğlen 11-12 gibi tanımadığım bir numaradan aradılar. İşte Celal bey iyi günler dedi ki biz kombi bakım servisinden arıyoruz. Bakım zamanı geldi. Kombinizin bakım süresi gelmiştir. Yaptırmak ister misiniz dedi. Bende şaşırdım zaten. Dedim kardeşim bende zaten sizi arıyordum. Ondan sonra adresi verdim bir sorun var kombide. Kırmızı ışık yanıyor işte arıza veriyor. Tamam dediler gitti baktılar. Oradan aradılar dediler ki kombinizde sıkıntı büyük parça değişeceğiz. İşte bunun da bedeli 1200 lira. Tamam dedim yapın. Yaptılar hesaplarını gönderdim" dedi. 

Gelmemek için bahaneler sıraladı

Akşam eve gelen Karaali, kombideki kırmızı ışığın yine yandığını gördü. Kendisini arıyan numarayı tekrar aradı ancak bu defa karşısına başka bir isim çıktı. Telefondaki kişi gelmemek için sürekli bahaneler üretti. Karaali’nin ulaştığı dolandırıcı bu defa aracının aracının motor yaktığını söyleyerek konuyla acil olarak ilgileneceğini söyledi. Ancak Karaali o kişiyle de bir daha konuşma fırsatı yakalayamadı. antalya adresli firmanın antalya ticaret odasına kayıdının da çıkmadığı belirlendi