Dolandırıcıların yeni oyunu bu! Para uzmanından sıfırı silinen banknot uyarısı! “İlk defa karşılaşıyorum” diyerek ekledi

Nümismat ve Yazar Necati Doğan, son dönemde banknotların üzerindeki bazı rakamların kimyasal maddelerle silindiğini belirterek, bu yöntemle koleksiyon değeri kazandırmaya çalışılan banknotların yüksek bedellerle satılmaya çalışıldığını söyledi.

Dolandırıcıların yeni oyunu bu! Para uzmanından sıfırı silinen banknot uyarısı! “İlk defa karşılaşıyorum” diyerek ekledi

Para uzmanı Necati Doğan, son dönemde banknotların üzerindeki bazı rakamların kimyasal maddelerle silindiğini belirterek, bu yöntemle koleksiyon değeri kazandırmaya çalışılan banknotların yüksek bedellerle satılmaya çalışıldığını söyledi.

Bu banknotlarda sahteciliğe karşı filigran ve holografik şerit gibi önemlerin bulunduğunu vurgulayan Doğan, şöyle konuştu:

“Bu paralar hatalı basılmıyor”

“Son dönemde basında, sıfırı olmayan bazı banknotların hatalı basıldığına dair iddialar yer alıyor. Bu paralar hatalı basılmıyor. Banknotların değerini gösteren rakamlardan özellikle sondaki sıfırlar holografik şeridin üzerine denk geliyor.

“Amaç; banknota koleksiyon değeri kazandırıp, yüksek bedellerle satabilmek”

Bu rakamlar kimyasallarla silinip, paranın hatalı basım olduğu iddia ediliyor. Buradaki amaç, hatalı basım iddiasıyla banknota koleksiyon değeri kazandırıp, yüksek bedellerle satabilmek.”

Doğan, sözlerinin devamında ise 40 yıldır para konusunda çalıştığını ve ilk defa bu kadar hatalı basım para iddialarıyla karşılaştığını belirtti.