Doların tavan yapacağı tarihi açıkladı! "Önümüzdeki birkaç ay olağanüstü bir durum olabilir!"

Dolar kuruna ilişkin yaptığı açıklamalarla adından sıkça söz ettiren Selçuk Geçer, son açıklamasında doların tavan yapacağı tarihi verdi. Doları olanların açıklamalarını merakla beklediği Geçer, doların 2023 yılına nasıl başlayacağını da ifade etti.

Doların tavan yapacağı tarihi açıkladı! "Önümüzdeki birkaç ay olağanüstü bir durum olabilir!"

Geçtiğimiz aylardan bu yana diğer para birimleri karşısında değer kaybeden doların, Türk lirası bazında ne olacağı milyonlarca vatandaş tarafından merak ediliyor. Herkes "Yeni yılda dolar ne kadar olacak?" sorusunun yanıtını araştırıyor. Konuya ilişkin açıklamalarıyla yakından takip edilen ünlü ekonomist Selçuk Geçer,  "Amerika Birleşik Devletleri’ndeki enflasyon verilerinin artık dizginlendiğini dile getiren Selçuk Geçer, euro ve sterlinin ise bundan dolayı dolardan çok daha değerli olduğunun altını çizdi. Böyle bir durumun meydana gelmesinin kısa süreceğini söyleyen geçer, doların aralık ayı içerisinde göreceği rakamı da takipçileri ile paylaştı." dedi. 

Amerika Birleşik Devletlerindeki enflasyon verileri sebebiyle euro ve sterlin karşısında değer kaybettiğini açıklayan Geçer, gelecek aylarda bu durumun olağanüstü başka bir duruma evrileceğini ifade etti. 

20 TL'yi aşacak!

Piyasalarda meydana gelen dalgalanmalar açısından aralık ayı tahminini açıklayan ekonomist Selçuk Geçer, yıl sonunda doların 20 TL seviyelerine yaklaşacağını, yılın ilk haftalarında ise 20'yi geçeceğini belirtti. 

Piyasalarda yaşanan dalgalanma sebebiyle aralık ayı için tahminde bulunan Geçer, yıl sonuna doğru doların 20 TL'yi bulacağının, Ocak ayında ise bu rakamın 20 TL'yi de aşacağının altını çizdi.