Dolmabahçe Sarayı’nda 71 no’lu oda 10 Kasım’a hazır!

Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 84 yıl önce hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı’ndaki 71 numaralı odası restorasyon ekipleri tarafından 10 Kasım için hazırlandı.

Dolmabahçe Sarayı’nda 71 no’lu oda 10 Kasım’a hazır!

Milli Saraylar Başkanlığı tarafından Atatürk'ün 84 yıl önce hayata gözlerini yumduğu Dolmabahçe Sarayı'ndaki 71 numaralı odada restorasyon ekipleri tarafından yürütülen bakım ve onarım çalışmaları tamamlandı.

Dolmabahçe Sarayı’nda 71 no’lu oda 10 Kasım’a hazır! - Resim : 1

Uzman ekipler tarafından yürütülen çalışmada tavan ve taban yüzeyinde geniş çaplı çalışma yapıldı. Çalışmaya 5 Ağustos’ta başladıklarını belirten Milli Saraylar Restorasyon Daire Başkanı Gökşen Canıyılmaz ; "İlk olarak tavan ve duvar eteklerindeki yoğun kir tabakasından arındırabilmek için kuru temizlikle işleme başladık. Arkasından saf su ve pamuk yardımıyla nemli temizlik yaptık. Zaman içerisinde oluşan boya çatlaklarını muhafaza altına alabilmek için gomalakla kontrol altına aldık ve gerekli enjeksiyon sistemini uyguladık" ifadelerini kullandı.

Dolmabahçe Sarayı’nda 71 no’lu oda 10 Kasım’a hazır! - Resim : 2

Restorasyon sırasında tüm objeleri kontrol ve muhafaza altında tuttuklarını belirten Canıyılmaz çalışma bittikten sonra  tüm eserlerin orijinal yerine getirildiğini ifade etti.