Donmuş kalamarın içinden içinden çıkan devasa parazit korkuttu

İki ay boyunca derin dondurucuda kalan ölü kalamarın içinden çıkan garip parazit tedirginliğe sebep oldu. Parazitin dil yeme biti olduğuna inanılıyor.

Avustralya'nın Sydney Limanı'nda yakalanan ve iki ay boyunca derin dondurucuda kalan kalamarın içinden çıkan parazit dehşete düşürdü. Kalamarı hazırlamak için kesen Mel Spikes, bir anda içinden uzaylı bir yaratığa benzeyen bir parazitin çıktığını fark etti.

Donmuş kalamarın içinden içinden çıkan devasa parazit korkuttu - Resim : 1

Facebook hesabından görüntüleri yayınlayan Spikes, videonun paylaşım notuna "Bunun ne olduğunu bilmek istiyorum. Biri ne olduğu konusunda yardım etsin" dedi.

Spikes, bu durumu yaşayan ilk kişi değil. Daha önce de Ben Twyford isimli bir şahıs yakaladığı kalamarın içinden çıkan tuhaf görüntülü parazitlerini videosunu yayınlamıştı.

İkili arasındaki en büyük fark ise Twyford'un yakaladığı balık taze, Spikes'ın kestiği balık ise aylardır ölü durumdaydı.

"İnanılır gibi değil"

Kalamarın içinden çıkan canlının önce yavrulamaya başladığını söyleyen Spikes, 100'den fazla bebek doğurduğunu yazdı. 8 hafta önce yakaladığı kalamarı dondurucuda muhafaza ettiğinin altını çizen Spikes, "Yaşadığım şey gerçekten inanılmazdı" dedi.

Uzmanlar dil biti olduğunu düşünüyor

Görüntüleri inceleyen uzmanlar ise yaratığın dil yeme biti olarak bilinen cymothoa exigua olduğuna inanıyor. Korkutucu parazit solungaçlardan girdikten sonra vücuda yerleşiyor. Erkekleri balığın vücudunda konaklarken, dişiler kendilerini balığın diline bağlar.