Down sendromlu Faruk'un asker olma hayali gerçek oldu!

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan down sendromlu Faruk Büyüktepe'nin asker olma hayali, Jandarma Uzman Çavuş ağabeyi Ömer Büyüktepe'nin komutanlara ricada bulunmasıyla gerçek oldu. Bir günlüğüne asker olan Faruk Büyüktepe, çok mutlu olduğunu dile getirdi.

Down sendromlu Faruk'un asker olma hayali gerçek oldu!

Van'ın Erciş ilçesine bağlı Çelebibağ Mahallesi'nde yaşayan down sendromlu Faruk Büyüktepe'nin asker olma hayali gerçek oldu.

JANDARMA UZMAN ÇAVUŞ AĞABEYİ RİCA ETTİ

Faruk Büyüktepe'nin Çaldıran Komando Taburunda görev yapan ağabeyi Jandarma Uzman Çavuş Ömer Büyüktepe, İlçe Jandarma Komutanlığı'na başvurarak, hayali jandarma olmak olan kardeşinin 1 günlüğüne askerlik yapmasını talep etti. Talebin kabul edilmesi üzerine Büyüktepe evinden alınarak, Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü.

VAN'IN ERCIS ILCESINE BAGLI CELEBIBAG MAHALLESI'NDE YASAYAN DOWN SENDROMLU FARUK BUYUKTEPE'NIN EN BUYUK HAYALI ASKER OLMAKTI. BUYUKTEPI'NIN HAYALI BIR GUNLUGUNE DE OLSA GERCEK OLDU. FARUK BUYUKTEPE, ASKER KIYAFETIYLE ELINE SILAH ALIP ZIRLI ARACIN ONUNDE NOBET TUTTU.(FOTO:BARIS KUL/ERCIS-DHA)

Büyüktepe, önce yemin etti, sonra komutanlarına tekmil verip, mevzide nöbet tutmaya başladı. Büyüktepe'nin nöbet tuttuğu mevzide şarkı söylemesi de asker arkadaşları tarafından ilgiyle izlendi. Jandarma, 1 günlük de olsa  askerlik hayalini gerçekleştiren Büyüktepe için eğlence programı düzenlenip, jandarmanın hizmet anısı plaketi verdi.

VAN'IN ERCIS ILCESINE BAGLI CELEBIBAG MAHALLESI'NDE YASAYAN DOWN SENDROMLU FARUK BUYUKTEPE'NIN EN BUYUK HAYALI ASKER OLMAKTI. BUYUKTEPI'NIN HAYALI BIR GUNLUGUNE DE OLSA GERCEK OLDU. BUYUKTEPE, ASKER KIYAFETI GIYDIKTEN SONRA, TEKMIL VERDI.(FOTO:BARIS KUL/ERCIS-DHA)

'ÇOK MUTLUYUM'

Down sendromlu Faruk Büyüktepe ise “Bir günlük de olsa askerlik yaptığım için çok mutluyum. Bana silah verdiler, mevzide nöbet tuttum. Askerleri çok seviyorum. Benim bu hayalimi gerçekleştiren komutanlarıma çok teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

VAN'IN ERCIS ILCESINE BAGLI CELEBIBAG MAHALLESI'NDE YASAYAN DOWN SENDROMLU FARUK BUYUKTEPE'NIN EN BUYUK HAYALI ASKER OLMAKTI. BUYUKTEPI'NIN HAYALI BIR GUNLUGUNE DE OLSA GERCEK OLDU. FARUK BUYUKTEPE, ASKER KIYAFETIYLE ELINE SILAH ALIP MEVZIDE NOBET TUTTU.(FOTO:BARIS KUL/ERCIS-DHA)