ABD’den flaş ilaç açıklaması: Korona virüs tedavisinde net bir etkisi var!

ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci, Remdesivir adlı antiviral ilacın korona virüsü tedavisinde net bir etkisi olduğunu söyledi.

Daha önce korona virüsü salgınının ortaya çıktığı Çin’de yapılan bir araştırmada, Remdesivir’in önemli bir klinik yarar sağlamadığı sonucuna varılmıştı. Ancak ABD Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci’ye göre ABD’de yapılan bir başka araştırmada ilacın olumlu etkileri görüldü.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre, Remdesivir’in üreticisi Gilead Sciences adlı şirketin, ilacın ilk hedeflerine ulaştığını açıklamasından sonra konuşan Fauci, ilacın korona virüsünü engellediğini söyledi.

“İlacın virüsü engelleyebildiği kanıtlandı”

Fauci “Veriler Remdesiviri’n iyileşme süresi üzerinde net, önemli ve olumlu bir etkisi olduğunu gösteriyor” dedi ve bunun “bir ilacın virüsü engelleyebildiğini kanıtladığını” söyledi.

Fauci’nin başkanlığını yaptığı enstitünün, ilacın sonuçlarına ilişkin bir çalışmayı yakında yayınlayacağı belirtildi. Çalışmada ilacın korona virüse karşı sonuç verebildiğini gösteren ilk çalışma olabileceği ifade edildi.

Fauci, yeterince denek bulunamadığı için erken son verilen Çin’deki araştırmanın ise “Yeterli bir çalışma olmadığını” söyledi. ABD’deki çalışma, Remdevisir üzerine yapılan en geniş katılımlı araştırmaydı.