Duasını beğenmedikleri imamı dövdüler

Mersin'de yüzde 95 görme engelli bir imam okuduğu duayı beğenmeyen vatandaşlar tarafından dövüldü. Başına sandalye ile vurulan 58 yaşındaki imam Ekrem Yıldız, başının sol tarafından yaralandı.

İmam Ekrem Yıldız, daha önce 26 yıl görev yaptığı eski mahallesinde yeni seçilen muhtarın verdiği yemek davetine katıldığı ve burada dua ettiğini anlattı. Ancak şu an yaşadığı mahalledeki bazı kişilerin buna tepki gösterdiğini söyleyen Yıldız, burada yaptığı dua nedeni ile camiye gittiği sırada 4 kişi tarafından dövüldü.

Çukurkeşlik Mahallesinde 26 yıl görev yapan 30 yıllık imam Yıldız, mahallenin yeni muhtarının davetini kabul etmekte sakınca görmedi. Ancak eski muhtarın taraftarı vatandaşlar imamın bu davranışı tasvip etmedi. 

Duasını beğenmedikleri imamı dövdüler - Resim : 1

O mahalleye büyük emekler verdiğini, cami yapılmasına ön ayak oluğunu anlatan imam Yıldız bu davranışı hakketmediğini söyleyerek "Bizim duamız her zaman vatanımız ve milletimiz için olur" diye konuştu.

Saldalyeyi kafasına çarptılar

Olay günü camiye giderken 4 kişinin yolunu keserek kendisine o günkü duandan memnun musun diye sorduklarında "neden memnun olmayayım, çok güzel oldu, Allah kabul etsin’ yanıtını verdi. İmamın "siz de yemek verin sizin de duanızı yapayım" demesi üzerin 4 kişi imama saldırdı.  İmam Yıldız,  "Sandalyeyi yüzüme yapıştırarak beni oraya düşürdüler. Ne olduğunu ben de bilemedim. Besmele çekip oturduğumu hatırlıyorum." dedi.

Yaptığı duanın içeriğini anlattı

Yaptığı dua ile ilgili de konuşan imam Yıldız, "Bizim duamız her zaman vatanımız ve milletimiz için olur. ‘Vatanımız ve milletimizi gelecek herhangi bir tehlikeden FETÖ'den, DEAŞ'tan, PKK'dan muhafaza eyle yarabbi. Ordumuza güç kuvvet ver, karada, havada güçlü kıl’ diye dua ederiz. Bizim duamız Allah rızası için herkesi içine alan bir duadır" şeklinde konuştu.
Aldığı darbelerden dolayı halen doktora gidip geldiğini, sol gözü ve çevresinde ağır tahribat oluştuğunu da aktaran Yıldız, hukuki işlemlerin de devam ettiğini kaydetti.