Dünya buna hiç hazır değil... Türkiye'yi de kıyamet yerine çevirmişti... Korkunç çözüm kökten yok etmek oldu

Dünya bir yandan yeşillenmeye ihtiyaç duyarken diğer yandan orman yangını tehdidiyle karşı karşıya. 2 yaz önce Türkiye'yi de yangın yerine çeviren orman yangınlarına karşı "Ağaçları kökten keselim" çözümü ortaya çıktı. Türkiye'yi de kıyamet yerine çeviren bu orman yangınlarına karşı çözüm arayışları tartışılmaya devam ediyor.

Dünya buna hiç hazır değil... Türkiye'yi de kıyamet yerine çevirmişti... Korkunç çözüm kökten yok etmek oldu

İnsanlığın ihtiyaç duyduğu alanlar nedeniyle yeşillenmeye her zamankinden fazla gerek duyuluyor. Çünkü hem tarımsal ihtiyaçları hem de dünyanın sağlığının korunması amacıyla yeşillenme büyük önem taşıyor. 

Ancak yeşillenme sonucunda orman yangınlarının zararının artma ihtimali de artıyor. İşte şu anda ABD'nin kuzeydoğusundaki orman yangınları gibi orman yangınları daha sık ve daha güçlü hale geleceği endişesi nedeniyle ülkeler ağaç kesme yöntemini de gündemlerine aldı. 

Dünya buna hiç hazır değil... Türkiye'yi de kıyamet yerine çevirmişti... Korkunç çözüm kökten yok etmek oldu - Resim : 1

Bu çözüm önerisi ise doğaseverler tarafından büyük tepki ile karşılandı. Doğaseverler, ağaç kesilmesinin aksine orman yangınlarının çıkmasını engelleyecek çözümler bulunmasını istiyor. Bilindiği üzere orman yangınları 2 yaz önce Türkiye'de ortalığı kıyamet yerine çevirip büyük zarara neden olmuştu.