Dünya çapında 896.000 kişiyi öldürdüğü söyleniyordu. Araştırmacılar son noktayı koydu. İnsanlar iki arada bir derede kaldı

Animal Frontiers'ta yayınlanan ve bin kadar uzmanın imzasını taşıyan çalışma dünyaya damga vurdu. Uzmanlar 896.000 ölümden kırmızı ette yüksek bir diyetin sorumlu olduğunu öne süren önceki araştırmaların kusurlu olduğunu ve geri çekilmesi gerektiğini buldu. Uzmanlar kırmızı etin ve süt ürünlerinin tüketilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Dünya çapında 896.000 kişiyi öldürdüğü söyleniyordu. Araştırmacılar son noktayı koydu. İnsanlar iki arada bir derede kaldı

Uzmanların sağlık açısından tüketilmesi gerektiğini uygun bulduğu kırmızı et hakkında çok sayıda çalışma bulunuyor. Bazı uzmanlar, kırmızı etin önemine dikkat çekerken veganlar ise kırmızı et tüketmemek konusunda birçok sebep öne sürürken yapılan bir çalışma kırmızı etin önemini bir kez daha öne çıkarttı.

Yüzlerce bilim insanı, etin dengeli bir beslenme için kritik olduğunu savunarak ve kötü niyetli etoburlara karşı uyarıda bulunarak, bitki bazlı bir diyet benimseme baskısını patlatmak için bir araya geldi.

Animal Frontiers'ta yayınlanan dokuz yeni araştırma makalesinin arkasındaki uzmanlar, dünya genelinde vejetaryenlik ve veganlıktaki artışın ortasında kırmızı etin değerini kanıtlamayı amaçlayan bir deklarasyonun yaklaşık 1000 imzası arasında yer alıyor.

ET VE SÜT ÜRÜNLERİNİN ÖNEMİNE DİKKAT ÇEKİLDİ

Bildiride, "Hayvancılıktan elde edilen gıdalar, birçoğu daha yüksek gelirli nüfuslar arasında bile diyetlerde eksik olan çeşitli temel besin maddeleri ve diğer sağlığı geliştirici bileşikler sağlar" diyor.

Bildiride, “İyi kaynaklara sahip bireyler, et, süt ürünleri ve yumurtaları büyük ölçüde kısıtlarken yeterli diyetler elde edebilirler. Ancak, bu yaklaşım genel nüfus için önerilmemelidir” ifadelerine yer verildi.

Girişim, hayvancılık sistemlerinin "toplum için basitleştirme, azaltma veya bağnazlığın kurbanı olamayacak kadar değerli" olduğunu savunuyor.

Bildirgede, "Bu sistemler toplumun geniş bir onayına sahip olmaya ve yerleşik olmaya devam etmelidir" deniliyor

Gazetelerin arkasındaki bilim adamları, kırmızı et tüketiminin sağlıksız olduğu ve olumsuz çevresel etkileri olduğu iddialarını çürütmeye çalıştı.

Dünya çapında 896.000 kişiyi öldürdüğü söyleniyordu. Araştırmacılar son noktayı koydu. İnsanlar iki arada bir derede kaldı - Resim : 1

896 BİN ÖLÜMDEN KIRMIZI ET DİYETİNİN SORUMLU OLDUĞU ÖNE SÜRÜLMÜŞTÜ

Grup, dünya çapında 896.000 ölümden kırmızı ette yüksek bir diyetin sorumlu olduğunu öne süren önceki araştırmaların kusurlu olduğunu ve geri çekilmesi gerektiğini buldu.

Büyük Küresel Hastalık, Yaralanma ve Risk Faktörü Çalışması olan bu çalışma, halkı kırmızı et tüketmekten bitki bazlı diyetler lehine itmeye yardımcı oldu.

“TAZE ET VE SÜT ÜRÜNLERİNİ DİYETLERDEN ÇIKARMAK İNSAN SAĞLIĞINA ZARAR VERİR”

İrlanda Kraliyet Cerrahlar Koleji'nden Alice Stanton, "Yayınlanan hakemli kanıtlar, çok az miktarda kırmızı et tüketiminin bile sağlığa zarar verdiğini iddia eden (2019 Küresel Hastalık Yükü Risk Faktörleri Raporu)'nun ölümcül bilimsel olarak kusurlu olduğunu yeniden doğruluyor" dedi.

“Aslında taze et ve süt ürünlerini diyetlerden çıkarmak insan sağlığına zarar verir” diyen Stanton, özellikle kadınlar, çocuklar, yaşlılar ve düşük gelirlilerin olumsuz etkileneceğini ekledi.

Bilim adamları ayrıca, etin besin değerini bitki bazlı ikamelerle değiştirmenin zor olduğu ve bu kadar et tüketmeyen daha fakir toplulukların, et eksikliği nedeniyle genellikle bodurluk, zayıflama ve anemi gibi olumsuz sağlık etkilerinden muzdarip olduğu konusunda uyardılar: Besinler ve protein.

“HAYVAN KAYNAKLI GIDALAR, BİTKİ KAYNAKLI GIDALARDAN DAHA ÜSTÜNDÜR"

Florida Üniversitesi Küresel Gıda Sistemleri Enstitüsü Direktörü Adegbola Adesogan, "Hayvan kaynaklı gıdalar, büyüme ve bilişsel gelişim için kritik olan çeşitli biyo yararlı mikro besinleri ve yüksek kaliteli makro besinleri aynı anda sağlamada bitki kaynaklı gıdalardan daha üstündür" dedi.

Adesogan, şunları kaydetti:

"Hayvansal kaynaklı gıdaları diyetlerden çıkarmaya yönelik diyet önerileri, bunların önemini, özellikle de Küresel Güney'de yetersiz beslenenlerin diyetlerinde bu gıdalara olan büyük ihtiyacı göz ardı ediyor."

Etsiz beslenmeyi desteklemeyi bırakmaları için "bağnazları" çağıran Dublin Deklarasyonu, aralarında Cambridge, Edinburgh, Bristol, Belfast, Newcastle, Nottingham ve Surrey'in de bulunduğu birkaç üst düzey üniversiteden uzmanların yanı sıra İngiltere'den birkaç bilim insanının imzalarını içeriyor. önde gelen çiftçilik üniversitesi Harper Adams.

Animal Frontiers, dört profesyonel hayvan bilimi derneğinin resmi araştırma dergisidir: American Society of Animal Science, Canadian Society of Animal Science, the European Federation of Animal Science ve American Meat Science Association.