Dünya futbolunda yer yerinden oynayacak! İki dünya devi küme düşürülebilir! Sebebi ortaya çıktı

Premier Lig Komisyonu, Everton’a ligin sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 10 puan silme cezası verdi. Bu cezası sonrası değerlendirme yapan eski Manchester City danışmanı Stefan Borson, Manchester City ve Chelsea’ye küme düşme cezası verilebileceğini ifade etti.

Dünya futbolunda yer yerinden oynayacak! İki dünya devi küme düşürülebilir! Sebebi ortaya çıktı

Dünya futbolunun gözü yeniden İngiltere’ye döndü. Premier Lig Komisyonu, ligin mali kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Everton takımına 10 puan silme cezası verdi. Ligde 14 puanı olan Londra ekibi bu karar sonrası 4 puana düşerek ligin dibine demir attı.

YAPTIRIMLAR KÜME DÜŞMEYE YOL AÇACAK

Everton takımına verilen ceza sonrası başka takımların durumu da konuşulmaya başladı. Bu konuda Manchester City'ye danışmanlık yapan avukat Stefan Borson’dan çarpıcı sözler geldi. Borson, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Chelsea ve Manchester City’nin suçlu bulunması durumunda küme düşmeyle karşı karşıya kalabileceğini ifade etti.

Dünya futbolunda yer yerinden oynayacak! İki dünya devi küme düşürülebilir! Sebebi ortaya çıktı - Resim : 1
Manchester City

 

CEZANIN SEBEBİ BELLİ OLDU

Borson, “City (eğer kanıtlanırsa) ve şimdi de Chelsea'ye (eğer kayıt dışı ödemeler nedeniyle suçlanır ve kabul edilirse) yaptırımların potansiyel olarak küme düşmeye yol açacağını güçlendiriyor” dedi.

Dünya futbolunda yer yerinden oynayacak! İki dünya devi küme düşürülebilir! Sebebi ortaya çıktı - Resim : 2
Chelsea

 

İKİ TAKIM HANGİ CEZALARI ALABİLİR?

Borson şunları ekledi:

“Sportif yaptırımların boyutu göz önüne alındığında kesin olan bir şey var ki, Chelsea'nin hesabı (benim görüşüme göre), PL P&S'yi (Kâr ve Sürdürülebilirlik) ihlal edebilecekleri ve iş yapmanın bir maliyeti olarak sadece para cezası alabilecekleri yönünde olmalı. Acil ve derhal yeniden değerlendirilmesi gerekmektedir. Ocak penceresi ilginç olabilir. En iyi durumda bile, artık Bağımsız bir Komisyonu, Kovid ve Yaptırım ödeneklerini [planın bu olduğu ölçüde] istisnai ayarlamalar olarak kabul etmeye ikna edebileceklerine güvenemezler.”

Şubat ayında City'nin, Premier Lig'in sponsorlar ve sözleşmelerle ilgili mali kurallarını dokuz yıllık bir süre içinde 115 kez ihlal etmekle suçlanmasından sonra Borson , suçlu bulunmaları halinde küme düşmenin potansiyel bir yaptırım olabileceğini söylemişti.