Dünya devine büyük şok! Gözünün yaşına bakmadılar! 10 puanı silinen takım, ligin dibine demir attı

Premier Lig Komisyonu, Londra ekibi Everton’a Premier League'in sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 10 puan silme cezası verdi. Ligde 14 puanı bulunan Everton, 10 puanının silinmesiyle 4 puanla düşme hattına geriledi.

Dünya devine büyük şok! Gözünün yaşına bakmadılar! 10 puanı silinen takım, ligin dibine demir attı

İngiltere Premier Lig ekibi Everton, Premier Lig Komisyonu'nun verdiği puan silme cezasıyla şok oldu. Premier Lig Komisyonu, ligin sürdürülebilirlik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle Everton takımının 10 puanını sildi.

DÜŞME POTASINA GERİLEDİLER

Ligde 14 puanı bulunan İngiliz ekibi 10 puanının silinmesiyle 4 puana düştü. Maviler düşme potasına geriledi.

Dünya devine büyük şok! Gözünün yaşına bakmadılar! 10 puanı silinen takım, ligin dibine demir attı - Resim : 1

EVERTON KULÜBÜ'NDEN AÇIKLAMA

Everton Kulübü’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Everton Futbol Kulübü, Premier Lig Komisyonu'nun kararı karşısında hem şok olmuş hem de hayal kırıklığına uğramıştı

Kulüp, Komisyonun tamamen orantısız ve adaletsiz bir sportif yaptırım uyguladığına inanmaktadır. Kulüp, karara itiraz etme niyetini Premier Lig'e iletmiştir. Temyiz süreci şimdi başlayacak ve dava, Premier Lig kuralları uyarınca atanacak bir Temyiz Kurulu tarafından zamanı geldiğinde görülecektir.

Everton, Premier Lig'e verdiği bilgilerde açık ve şeffaf olduğunu ve sürecin bütünlüğüne her zaman saygı duyduğunu savunmaktadır. Kulüp, azami iyi niyetle hareket etmediği yönündeki tespiti kabul etmemekte ve bunun Premier Lig tarafından yargılama sürecinde ortaya atılan bir iddia olduğunu anlamamaktadır. Komisyon tarafından uygulanan yaptırımın sertliği ve ağırlığı, sunulan kanıtların ne adil ne de makul bir yansımasıdır.

Kulüp ayrıca, Premier Lig'in Kâr ve Sürdürülebilirlik Kuralları ile ilgili diğer davalarda alınan kararları da büyük bir ilgiyle izleyecektir.

Everton, temyiz süreci sonuçlanana kadar bu konu hakkında daha fazla yorum yapamaz.”