Dünya İspanya’daki skandal hatayı konuşuyor! Galatasaraylı Icardi’nin kardeşine yanlışlıkla liyakat nişanı verildi! “Böyle bir şeyi nasıl yanlış yapabilirler”

Galatasaray’ın Arjantinli golcüsü Mauro Icardi’nin kardeşi Ivana Icardi isminin geçtiği skandal bir hata ile gündeme geldi. İspanyol hükümeti, Dünya Kupası'nı kazanan İspanyol kadın futbol milli takımının kaptanı Ivana Andres yerine Icardi’nin kardeşini Kraliyet Spor Liyakat Nişanı ile onurlandırdı. Yaşanan olay karşısında şaşkınlık yaşayan Ivana Icardi, “Bu gerçekten oldu! Böyle bir şeyi nasıl yanlış yapabilirler” dedi.

Dünya İspanya’daki skandal hatayı konuşuyor! Galatasaraylı Icardi’nin kardeşine yanlışlıkla liyakat nişanı verildi! “Böyle bir şeyi nasıl yanlış yapabilirler”

İspanya Kadın Milli Futbol Takımı, FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nın 20 Ağustos'taki finalinde İngiltere'yi 1-0 yenerek dünya şampiyonu olmuştu. Tarihi başarının ardından İspanya'da sol koalisyon hükümetinin talimatıyla Spor Yüksek Konseyi'nde alınan kararla, dünya şampiyonu olan Kadın Milli Futbol Takımı oyuncularına verilen sportif üstün liyakat nişanı verilmesine karar verildi.

Dünya İspanya’daki skandal hatayı konuşuyor! Galatasaraylı Icardi’nin kardeşine yanlışlıkla liyakat nişanı verildi! “Böyle bir şeyi nasıl yanlış yapabilirler” - Resim : 1

Ancak skandal bir hata yapıldı. Bakanlar Kurulu'nda alınan karar sonrasında Resmî Gazete'de yayımlanan kadın milli futbolcuların 5'inin isminin yanlış olduğu belirlendi.

KRALİYET NİŞANI VERİLDİ

Listede ismi yer alan bir isim ise dikkat çekti. Kupayı İspanya Kadın Milli Futbol Takımı kaptanı Ivana Andres’in isminin yerine Galatasaray forması giyen Arjantinli futbolcu Mauro Icardi’nin kız kardeşi Ivana Icardi’nin ismi yazıldı. Böylece Ivana Icardi, ülkenin Kraliyet Spor Liyakat Nişanı ile onurlandırılmış oldu.

Dünya İspanya’daki skandal hatayı konuşuyor! Galatasaraylı Icardi’nin kardeşine yanlışlıkla liyakat nişanı verildi! “Böyle bir şeyi nasıl yanlış yapabilirler” - Resim : 2
 Ivana Andres

 

ÖZÜR DİLENDİ

Söz konusu hatanın ardından İspanya Ulusal Spor Konseyi (CSD) yanlışlıkla verilen devlet nişanının İspanya Resmi Devlet Gazetesi'nin (BOE) Salı günkü nüshasında yayımlanmasının ardından "derin pişmanlık duydukları" "insan hatası" için resmi bir özür yayınladı.

Dünya İspanya’daki skandal hatayı konuşuyor! Galatasaraylı Icardi’nin kardeşine yanlışlıkla liyakat nişanı verildi! “Böyle bir şeyi nasıl yanlış yapabilirler” - Resim : 3
Ivana Icardi

 

DÜZELTME YAPILDI

Baskıda, geçen ay Avustralya ve Yeni Zelanda'da İspanya'nın kazandığı ilk Kadınlar Dünya Kupası'nı kaldıran Kaptan Ivana'yı onurlandıran bir düzeltme yapıldı.

Mallorca'da yaşayan ve İspanya'daki birçok televizyon programına katılan Arjantinli ünlü Ivana Icardi, sosyal medyadaki paylaşımında şaşkınlık içinde olduğunu belirtti.

Icardi, resmi gazetede isminin yazılı olduğu sayfanın bir kopyasını paylaşarak, "Bu gerçekten oldu! Böyle bir şeyi nasıl yanlış yapabilirler?" ifadelerini kullandı.

Dünya İspanya’daki skandal hatayı konuşuyor! Galatasaraylı Icardi’nin kardeşine yanlışlıkla liyakat nişanı verildi! “Böyle bir şeyi nasıl yanlış yapabilirler” - Resim : 4

Ivana Andres dışında diğer kadın milli futbolculardan Aitana Bonmati, Mariona Caldentey, Catalina Coll ve Oihane Hernandez'in de isim veya soy isimlerinin yanlış yazıldığı Resmi Gazete'de kısa sürede hatalar düzeltildi.

Milli futbolcuların eylül ayı içinde düzenlenecek törenle sportif üstün liyakat nişanlarını alması öngörülüyor.