Dünya yeni bir alarm verdi... Akın akın havadan ülkeye giriş yapıyorlar... Sıradaki adresleri Türkiye olacak

Küresel iklim değişikliğinin şiddetli şekilde yaşanmaya başladığı dünya alarm vermeye devam ediyor. Belçika'yı 3 haftadır etkisi altında tutan sıcak hava dalgası, Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'ya özgü büyük yırtıcı kuşları ülkeye çekti. Türkiye'de de önümüzdeki günlerde etkili olmaya başlayacak sıcak hava dalgasının yırtıcı kuşları ülkeye çekebileceği değerlendiriliyor.

Dünya yeni bir alarm verdi... Akın akın havadan ülkeye giriş yapıyorlar... Sıradaki adresleri Türkiye olacak

Dünyamızın son yıllardaki en büyük sorunu küresel ısınma olarak öne çıkıyor. Küresel ısınmanın büyük etkilerini dünya ve ülke olarak da yakından görmeye başladık. Küresel ısınma konusunda son yaşanan gelişmeler de oldukça ürkütücü boyutlara ulaştı. 

YIRTICI KUŞLAR ÜLKEYE HAVADAN GİRİŞ YAPMAYA BAŞLADI

Serin, kapalı ve yağışlı havasıyla bilinen Belçika'da 30 dereceyi aşan hava sıcaklığı, ülkenin yaban hayatını da etkiledi. Belçika'da 133 bin gönüllü üyesi bulunan doğa gönüllüleri birliği Natuurpunt, sık rastlanmayan kanat açıklığı 3 metreye yaklaşan kızıl akbaba ve kuzu kuşu gibi çok sayıda büyük yırtıcı kuşun tabiat gözlemcileri tarafından tespit edildiğini bildirdi.

Yırtıcı kuşların Belçika'da görülmesinin soğuk havalardan sonra sıcak hava dalgasının bölge üzerinde yükselmesi ve güneydoğudan esen rüzgarlara bağlı olduğu belirtildi.
Bu tür büyük yırtıcıların fazla enerji harcamadan irtifa kazanmak için yükselen sıcak hava dalgalarını ve akımları kullandığı, bu sayede uzun mesafeler alabildikleri ifade edildi.
Bilim insanları, çoğunlukla yüksek dağlarda bulunan bu yırtıcı kuşların Belçika'da kendilerine uygun üreme ve beslenme alanları bulamayacakları için yakında yeniden güneye gitmelerini beklediklerini aktardı.

Dünya yeni bir alarm verdi... Akın akın havadan ülkeye giriş yapıyorlar... Sıradaki adresleri Türkiye olacak - Resim : 1

HOLLANDA'DA RÜZGAR TÜRBİNİNE ÇARPARAK ÖLDÜ 

Atmacagiller familyasından olan kuzu kuşlarından birinin ise Hollanda'da bir rüzgar türbinine çarparak öldüğü bildirildi. İri yırtıcı kuşların yanı sıra cüce kartal, ak kuyruklu kartal, ala doğan gibi kuşların da Belçika'da görüldüğü kaydedildi.

TÜRKİYE'DE DE SICAKLAR BASTIRACAK

1 Temmuz'dan itibaren ülkemizde de ciddi sıcaklıkların görülmeye başlaması bekleniyor. Sıcak hava dalgasıyla birlikte yırtıcı kuşların da Türkiye'yi adres olarak belirleyebileceği konuşuluyor. Konuyla ilgili detaylar önümüzdeki günlerde netleşecek.