Dünya bu genci konuşuyor

Otistik ve görme engelli Kodi Lee, Amerika Yetenek Sizsiniz programında gösterdiği performansla bir anda tüm dünyanın konuştuğu isim haline geldi. Kodi'nin yeteneği 'Golden Buzzer' ile ödüllendirildi.

Dünya bu genci konuşuyor

Kodi Lee... Dünya artık böyle bir insanın yaşadığını biliyor... Dünyanın en çok izlenen yarışma programları arasında yer alan American Got Talent (Yetenek Sizsiniz Amerika) yarışmasında uzun yıllar hafızalardan çıkmayacak bir performans sergilendi.

Otizmli ve aynı zamanda görme engelli olan Kodi Lee dün sergilediği performansla yarışma tarihine geçti. Hem piyano çalıp hem de şarkı söyleyen Kodi, bu performansıyla 'golden buzzer' (Yarışmada jürinin önünde bulunan altın rengi butona basıldığı zaman konfetiler uçmaya başlıyor ve performans sergileyen yarışmacı direkt olarak yarı finale çıkıyor.) almaya hak kazandı.

Dünya bu genci konuşuyor - Resim : 1
Tüm salon Kodi Lee'nin performansını dakikalarca ayakta alkışladı.

Yarışmaya ailesi ile birlikte gelen Kodi, otizmli olmasından dolayı konuşmakta güçlük çekiyor. Aynı zamanda görme engelli olduğu için annesinden yardım almak zorunda kalan Kodi, jüriye şarkı söyleyeceğini ifade edince salondaki herkes bir anda şaşırdı.

İnsanlar inanmakta zorluk çekti

Kodi, piyanoya oturdu ve şarkısını söylemeye başladı. İşte o anda salonda bulunan jüri dahil herkesin yüzünden bir şaşkınlık ifadesi belirdi. Normalde konuşma güçlüğü çeken Kodi o kadar akıcı ve o kadar güzel şarkı söylüyordu ki, salondaki insanlar gözyaşlarını tutamadı.

Dünya bu genci konuşuyor - Resim : 3
Kodi Lee yeteneğiyle herkesi adeta büyüledi.

Herkes ayakta alkışladı

Performansının bitmesinin ardından salonda çığlıklar ve alkışlar birbirine karıştı. Herkesin ayakta alkışlayıp tezahürat yaptığı Kodi, etrafında olup bitenleri anlayabilmek için annesi Tina'dan yardım aldı. Kodi'nin müziğe olan yeteneğini keşfettikten sonra hayatının daha güzelleştiğini ifade eden annesi Tina, jürinin 'golden buzzer' butonuna basmasının ardından gözyaşlarını tutamadı.

Kodi, bu yıl 14'üncü sezonunu geçiren Yetenek Sizsiniz Amerika (America Got Talent) yarışmasının yarı finalinde yeniden sahneye çıkacak.

İşte Kodi Lee'nin inanılmaz performansı

 

Kodi Lee'nin hayalleri

Kişisel web sitesinde hakkında bilgiler veren Kodi hakkındaki açıklama şöyle:

Kodi Lee, 22 yaşında bir kör ve otistik müzikal müthiş bilgindir. Bugün dünyada sıra dışı yeteneklerine sahip 25 kişiden biri. Kodi'nin şaşırtıcı armağanı, müzikal ifadesinde, mükemmel ses tonunda ve tüm müzik türlerine olan tutkusu içinde yatıyor. Kodi, yalnızca bir dinledikten sonra duyduğu müziği hatırlayabildiği bir ses fotoğrafik hafızasına sahiptir.

Optik sinir hipoplazisi ile dünyaya gelen, 5 günlükken hayat kurtarıcı bir ameliyatta sağ kalan ve erken yaşta otizm teşhisi konulması Kodi'nin hayallerine ulaşmasını asla engellemedi. Kodi müzikal kariyerini sürdürmeye devam ediyor ve hayali binlerce hayran için sahne alan bir “rock yıldızı” olmak. Kodi'nin gerçekleştirmesi gereken her fırsat onun için iyi bir gün ve seyirci ne kadar enerjik olursa parlamayı o kadar çok seviyor.