Dünyaca ünlü beyin cerrahı korona virüsten öldü

2004 yılında başları yapışık olan siyam ikizlerini başarılı bir ameliyatla birbirinden ayıran dünyaca ünlü beyin cerrahı Dr. James T. Goodrich korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Dünyaca ünlü beyin cerrahı korona virüsten öldü

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs can almaya devam ediyor. Korona virüs nedeniyle hayatlarının en zor günlerini yaşayan sağlık çalışanları canları pahasına insanların hayatlarını kurtarmak için mücadele etmeye devam ediyor.

Amerika'nın New York kentinde yaşayan dünyaca ünlü beyin cerrahı Dr. James T. Goodrich, korona virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Montefiore Tıp Merkezi'nin CEO'su olan Goodrich'in korona virüse bağlı komplikasyonlar nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı.

Dünyaca ünlü beyin cerrahı korona virüsten öldü - Resim : 1
Dr. James T. Goodrich

Salgının ilk zamanlarında sakin günler geçiren Amerika, Trump'ın umursamaz tavrı nedeniyle kabusla karşı karşıya. Virüsün hızla yayıldığı Amerika'da en tehlikeli şehir ise New York. Uzmanlar, New York genelinde yaklaşık 2 milyon kişinin virüse yakalanacağını belirtiyor.

Hayatını bilime ve insanların sağlığına adayan Goodrich, 2004 yılında başları birbirine yapışık siyam ikizlerini başarılı bir operasyonla birbirinden ayırınca büyük bir üne kavuşmuştu.

Daha sonra aynı ameliyatı bir kaç kez daha tekrarlayan Goodrich için hastanenin nöroşirurji bölümünün başkanı Emad Eskandar, "Jim birçok bakımdan bölümümüzün kalbi ve ruhu idi. Usta bir cerrah ve birinci sınıf bir eğitimci ve herkes için sevgili bir meslektaştı" dedi.