Dünyaca ünlü futbolcuya transfer tehdidi: “Gelirsen parmaklarının üçünü de keseceğiz” Nedeni belli oldu

Fransız ekibi Paris Saint Germain’in taraftarları takımın transfer gündeminde olan Sırp futbolcu Dusan Vlahovic’i tehdit etti. Futbolcunun transferini istemeyen taraftarların açtıkları pankartta, “Gelirsen parmaklarının üçünü de keseceğiz” ifadesi yer aldı. Söz konusu ifadenin altında yatan mesaj da ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü futbolcuya transfer tehdidi: “Gelirsen parmaklarının üçünü de keseceğiz” Nedeni belli oldu

Transfer piyasasında ismi birçok takımla anılan Juventus’un yıldızı Dusan Vlahovic’in hangi takıma gideceği merak edilirken çarpıcı bir olay yaşandı. Fransız ekibi PSG’nin gündeminde olan futbolcu hakkında bazı taraftarlar tarafından skandal bir pankart açıldı.

Dünyaca ünlü futbolcuya transfer tehdidi: “Gelirsen parmaklarının üçünü de keseceğiz” Nedeni belli oldu - Resim : 1

TEHDİT ETTİLER

Stadyumun önünde açılan pankartta Vlahovic için, “Gelirsen parmaklarının üçünü de keseceğiz” ifadesi yer aldı. Söz konusu pankartın altında yatan mesaj ortaya çıktı.

Dünyaca ünlü futbolcuya transfer tehdidi: “Gelirsen parmaklarının üçünü de keseceğiz” Nedeni belli oldu - Resim : 2

ÜÇ PARMAĞA ATIFTA BULUNUYOR

Bu mesaj, Vlahovic'in Sırbistan'ın Kosova üzerindeki üstünlüğüne atıfta bulunan ve aynı zamanda bir Sırp birleştirme gerillası tarafından yapılan bir selamlama anlamına gelebilecek üç parmağına atıfta bulunuyor.

Dünyaca ünlü futbolcuya transfer tehdidi: “Gelirsen parmaklarının üçünü de keseceğiz” Nedeni belli oldu - Resim : 3
Radonjic (Torino), Mitrovic (Getafe) ve Vlahovic (Juventus)

 

MESAJ BELLİ OLDU

Sırp ve Ortodoks geleneğinde üç rakamı çok önemlidir. Ortodokslukta Üçlü Birliği simgeleyen haçı imzalarken üç parmak kullanılır. Yaygın olarak Sırp selamı olarak bilinen üç parmakla selam, Sırp üstünlüğünü öne süren bir ifade, bir jesttir.

Radonjic (Torino), Mitrovic (Getafe) ve Vlahovic'in (Juventus) Katar'daki Dünya Kupası'na katılma hakkı kazanmasının ardından son iki isim üç parmak işareti yapıyor.