Dünyada alarm verildi... Ondan yiyen 2 kişi öldü... Kırmızı alarm verildi, yerken 1,2,3 değil 8 kere düşünün

Tüm dünyada alarm verildi. Onlardan yiyen 2 kişinin öldüğü bildirildi. Kırmızı alarm tüm dünyayı harekete geçirdi. Çiğ kabuklu deniz hayvanlarından tüketenler veya deniz suyunda bulunan bir bakteriye bağlı enfeksiyonlardan öldükleri bildirildi. Bu canlıları yerken 1,2,3 değil 8 kere düşünün.

Dünyada alarm verildi... Ondan yiyen 2 kişi öldü... Kırmızı alarm verildi, yerken 1,2,3 değil 8 kere düşünün

Eyaletteki üç kişinin, bir istiridyenin görünüşünü, kokusunu veya tadını farklı kılmayan Vibrio vulnificus bakterisiyle enfekte olduğu biliniyor. Devlet Su Ürünleri Bürosu, enfeksiyonların hiçbirinin Connecticut kabuklu deniz hayvanlarıyla bağlantılı olduğuna inanmadığını söyledi.

ÜÇ VAKADAN İKİSİ ENFEKSİYON BARINDIRIYOR OLABİLİR

Sağlık departmanı, üç vakadan ikisinin deniz ürünleri ile ilişkili olmayan yara enfeksiyonları olduğunu ve üçüncü enfeksiyonun, eyalet dışı bir kuruluşta Long Island Sound'dan hasat edilmemiş çiğ istiridyeleri tüketen Connecticut'ta ikamet eden bir kişi olduğunu söyledi.

Dünyada alarm verildi... Ondan yiyen 2 kişi öldü... Kırmızı alarm verildi, yerken 1,2,3 değil 8 kere düşünün - Resim : 1

ÜÇ YILDIR İLK KEZ GÖRÜLDÜ

Departman, üç kurbanın da 60 ila 80 yaşları arasında olduğunu ve iki ölümün Temmuz ayında meydana geldiğini belirterek, Connecticut'ın üç yıldır ilk kez bir Vibrio vakası gördüğünü de sözlerine ekledi. Connecticut, gelişen bir istiridye endüstrisine ev sahipliği yapıyor ve bakteriler için düzenli testler yapıyor. Sağlık bakanlığı, Vibrio vulnificus'un eyalet sularında hiçbir zaman bulunmadığını ve enfeksiyonların çoğunun, bakterilerin gelişebileceği çok daha sıcak sulardan gelen kabuklu deniz hayvanlarıyla bağlantılı olduğunu söyledi.

Dünyada alarm verildi... Ondan yiyen 2 kişi öldü... Kırmızı alarm verildi, yerken 1,2,3 değil 8 kere düşünün - Resim : 2

SOĞUTULMASI GEREKİYOR

Bakanlık, 2014'ten bu yana istiridyeleri bakterilerin yaşayamayacağı noktaya kadar soğutmak için tasarlanmış gereksinimler de eklediğini söyledi. Yüksek riskli bölgelerde, hasat edilen istiridyeler hemen bir buz bulamacına konur. Daha düşük riskli bölgelerde, hasatçıların tüm istiridyeleri hasattan sonraki beş saat içinde soğutması veya buza koyması gerekir.