Dünyada çok nadir görülüyor, İstanbul'da aniden belirdi... Kameralar hemen o tarafa dönüp saniye saniye çekti

Dünyada oldukça nadir görülen bir bulut topluluğu olan Kelvin-Helmholtz bulutları, aniden İstanbul'da görüldü. Fark edenler hemen telefonlarına sarılınca, gökyüzünde müthiş görüntüler ortaya çıktı.

Gökyüzünde deniz dalgalarını andıran bir görüntü oluşturan Kelvin-Helmholtz bulutları, oldukça nadir görülen ve müthiş bir görüntüye sahip olan doğa olayıdır. Eğer gökyüzündeki bu dalgalara denk geldiyseniz, hızlıca telefonlarınıza ya da fotoğraf makinelerine sarılın, çünkü bu görsel şölen oldukça kısa sürmektedir. 

Dünyada çok nadir görülüyor, İstanbul'da aniden belirdi... Kameralar hemen o tarafa dönüp saniye saniye çekti - Resim : 1

RESSAMLARA İLHAM OLAN BULUTLAR 

İlk Baron Kelvin ve fizikçi Hermann von Helmholtz tarafından keşfedilen Kelvin-Helmholtz bulutları, hava kütlelerinin farklı yoğunlukta olduğu çok rüzgarlı günlerde oluşurlar. Ünlü ressamlara bile ilham olan bu bulutlar, bu defa da İstanbul Havalimanı yakınlarında görüldü. Sosyal medyada paylaşılan o görüntülere, kullanıcılardan yorum yağdı. Bir kullanıcı, "İnşallah felaket habercisi değildir!" derken bir diğeri, "Bir daha görmediğimiz ne kaldı" şeklinde yorum yaptı. 

Dünyada çok nadir görülüyor, İstanbul'da aniden belirdi... Kameralar hemen o tarafa dönüp saniye saniye çekti - Resim : 2