Dünyada yeni yıl coşkusu! Yeni Zelanda ve Avustralya görkemli bir şekilde yeni yıla girdi

Türkiye'de yeni yıl coşkuyla karşılandı. Yeni yıla İlk giren ülke Yeni Zelanda oldu. Okyanusya ülkesi 2024'ü görkemli bir şekilde karşıladı. Yeni Zelanda'nın ardından 2 saat sonra Avustralya da 2024'e merhaba dedi.

Dünyada yeni yıl coşkusu! Yeni Zelanda ve Avustralya görkemli bir şekilde yeni yıla girdi

Yeni yıla giren ilk ülke Yeni Zelanda oldu. Okyanusya ülkesi 2024'ü görkemli bir şekilde karşıladı. Yeni Zelanda'nın ardından 2 saat sonra Avustralya da 2024'e merhaba dedi.

Dünyada yeni yıl coşkusu! Yeni Zelanda ve Avustralya görkemli bir şekilde yeni yıla girdi - Resim : 1

2024'e ilk giren ülke Yeni Zelanda oldu. Güney yarım kürede bulunan ve yaz mevsimini yaşayan ülke, yeni yılın en büyük şehri Auckland'da binlerce kişinin katıldığı görkemli bir tören ile karşıladı. Şehrin sembollerinden olan Sky Tower'da (Gökyüzü Kulesi) saatler gece yarısını gösterdiğinde (Türkiye saati ile 14:00) havai fişek gösterisi yapıldı. Yeni Zelanda ile birlikte Okyanusya ülkeleri Kiribati, Tonga ve Samoa da yeni yılı karşıladı. 

Dünyada yeni yıl coşkusu! Yeni Zelanda ve Avustralya görkemli bir şekilde yeni yıla girdi - Resim : 2

Avustralya da Türkiye saati ile 16:00'da yeni yıla girdi. Ülkenin en büyük şehirlerinden Sydney'de ise kutlamalar saatler öncesinden yapıldı. Sydney Limanı'nda her yıl yapılan meşhur havai fişek gösterisi yapıldı. Yeni yıla ise  Sydney'deki ünlü Harbour Köprüsü üzerinde yapılan geri sayımın ardından köprüden atılan havai fişeklerle girildi. 

Dünyada yeni yıl coşkusu! Yeni Zelanda ve Avustralya görkemli bir şekilde yeni yıla girdi - Resim : 3

Dünyada yeni yıl coşkusu! Yeni Zelanda ve Avustralya görkemli bir şekilde yeni yıla girdi - Resim : 4