Dünyadaki çiftçilere acil uyarı geldi... Toprakta o mahsulü doğrudan hedef alıyor... Gördüğünüz yerde hemen bildirin

Yetkililerden bir zararlı böcek hakkında çiftçilere uyarı yapıldı. Yetkililer, özellikle patates tarlalarını tehdit eden böceği görülmesi durumunda kendilerine haber verilmesini istedi.

Dünyadaki çiftçilere acil uyarı geldi... Toprakta o mahsulü doğrudan hedef alıyor... Gördüğünüz yerde hemen bildirin

Colorado patates böceği bir Kent tarlasında bulundu ve Çevre, Gıda ve Köy İşleri Departmanı (Defra) ve Hayvan ve Bitki Sağlığı Kurumu (APHA) tarafından onaylandı.

APHA, haşereyi yok etmek için etkilenen patates yetiştiricisiyle birlikte çalışıyor ve haşerenin ilk istila bölgesinin ötesine yayılıp yayılmadığını öğrenmek için bir araştırma yürütüyor.

GÖRMELERİ DURUMUNDA BİLDİRMELERİNİ İSTEDİ 

Bu, 1977'den beri patates bitkilerinin yapraklarını tamamen soyabilen böcek larvalarının Birleşik Krallık'taki ilk salgınıdır.

Bitkiler için zararlı olmasına rağmen, insan veya hayvan sağlığı için bir tehdit oluşturmazlar ve yapraklı sebzeler ve salata gibi konakçı olmayan bitkiler üzerinde "otostopçular" olarak kıta Avrupa'sından ithal edilebilirler.

Defra ve APHA, tüm yetiştiricilerden, çiftçilerden, işleyicilerden ve halktan herhangi bir görüldüğünü bildirmelerini istedi.