Olağanüstü hal için 3 komplo teorisi

Dünyada yaşanan olağanüstü hal durumu için birbirinden farklı üç komplo teorisi otaya atıldı. Bunlardan ilki ABD Başkanı Donald Trump'ın hayatını kaybettiği yönünde. Bir diğer iddia ise Rusya'da yaşanan denizaltı faciasında radyasyon sızıntısı yaşanması. Son iddia ise İran'ın nükleer hareketliliği.

Olağanüstü hal için 3 komplo teorisi

Dünya bir anda durdu. ABD, Rusya, Çin ve Birleşmiş Milletler acil durumuna geçti. Hiçbir ülke açıklama yapmayınca komplo teorileri ortaya atılmaya başlandı. Herkes şu anda bu hareketliliğin nedenini merak ediyor ve aynı soruyu soruyor; Ne oluyor?

İddia 1 - Trump öldü

Bu iddianın ortaya atılmasındaki en büyük sebep, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence'nin 'Washington'da kalmasını gerektiren bir durumun ortaya çıkması' nedeniyle Beyaz Saray'a dönmesi ve olağanüstü hal ilan edilmesi. ABD'de bir başkan hayatını kaybettiği takdirde başkan yardımcısı yemin ederek göreve başlıyor.

İddia 2 - Rus denizaltısı radyasyon yayıyor

Bu iddianın sebebi ise Rusya'nın batan denizaltı konusunda yeterli bir açıklama yapmaması. Yapılan tek açıklama şu oldu: Rusya Savunma Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Rusya Deniz Kuvvetleri için okyanusu inceleyen Rus su altı araştırma gemisinde 1 Temmuz'da yangın çıktığı bildirildi. Bu söylemlerin ardından, Vorkuta ve Murmansk'ta radyasyon cihazlarının alarm verdiği iddia ediliyor. Çernobil düzeyinde olmasa da büyük bir tehlikeden söz ediliyor.

İddiaya yanıt

Rus donanmasına ait nükleer denizaltıda çıkan yangında 14 denizci hayatını kaybetti. Yangının ardından denizaltında nükleer sızıntı olduğu yönünde iddiaların yayılmasıyla Norveç Radyasyon ve Nükleer Güvenlik Dairesi bölgede çok yüksek radyasyon seviyelerinin gözlemlenmediğini belirtti.

İddia 3 - İran nükleer füze denedi

Son iddia ise İran'ın nükleer füze denediğine yönelik. Son dönemlerde artan gerginliğin ardından İran'ın gözdağı vermek için böyle bir hamle yapmış olabileceği üzerinde duruluyor. ABD ile birlikte Rusya ve Çin'in de acil toplanmasının sebebi olarak bu gösteriliyor.